Inghetata cu ciocolata si zmeura

de Oana in Dulciuri, 5 Mai 2016 | 1045 vizualizari

 

Absolut delicioasa, racoritoare, aromata si foarte, foarte cremoasa! Neaparat sa o incercati!

 

INGREDIENTE

  • 6 galbenusuri
  • 400 ml lapte 3,5% grasime
  • 200 ml smantana pentru frisca 35% grasime
  • 100 gr zahar brun
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 lingura cu varf cacao neagra
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 150 gr zmeura congelata
  • Sos de zmeura:
  • 150 gr zmeura congelata
  • 50 gr zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu ciocolata si zmeura:

Prepara mai intai sosul de zmeura: pune intr-o craticioara zmeura si zaharul si pune-le la foc mic pana ce zaharul se topeste si se ingroasa putin compozitia. Lasa-l apoi sa se raceasca.


Amesteca laptele cu smantana lichida pentru frisca si pune-le pe foc mic, pana incep sa fiarba.


mixeaza bine galbenusurile cu zaharul pana se albesc si isi tripleaza volumul.


Rupe ciocolata bucati si toarna peste ea putin lapte fierbinte din oala si las-o sa se topeasca.


Toarna laptele fierbinte in fir subtire peste amestecul de galbenusuri si amesteca usor cu un tel pana se incorporeaza. Adauga ciocolata topita, vanilia si cacao. Omogenizeaza bine si muta amestecul inapoi in oala. Pune pe foc mic, amestecand continuu cu un tel, pana se ingroasa si capata consistenta smantanii.


Rastoarna amestecul pentru inghetata intr-o forma, adauga zmeura taiata sau intreaga, dupa plac si putin sos de zmeura. Amesteca foarte putin si lasa inghetata sa se raceasca la temperatura camerei, apoi mut-o la congelator minim 6 ore.

 

TIPS-URI

1

Poti amesteca din ora in ora in inghetata de la congelator, ca sa nu se formeze ace, insa aceasta compozitie nu face ace! Este incredibil, trebuie sa testezi! :)

2

Poti folosi orice tip de zahar

3

Poti folosi orice fructe preferi, proaspete sau congelate

4

Poti sa omiti ciocolata si sa adaugi mai multa vanilie

5

Poti adauga, dupa plac, fistic sau alune tocate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

merisor 1

06.05.2016, 07:10

Yummmy!

noiinbucatarie 1

06.05.2016, 14:55

Hmm, ce buna ar fi o ingheteta din asta acum!

RuxyRux 1

09.05.2016, 19:36

Ploua in gura )

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti pentru cafea