Inghetata de vanilie

de Miha in Dulciuri, 16 Iun 2010 | 5950 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 250 ml frisca
  • 1 lingura esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de vanilie:

Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul si esenta de vanilie. Laptele se pune la fiert si cand da in clocot se toarna peste galbenusuri in fir subtite, mixand intruna. Se pune vasul pe foc si se fierbe compozitia pana incepe sa capete consistenta. Se lasa la racit, apoi se amesteca cu frisca.

Se da la congelator pentru cateva ore. Dupa cca 1 ora se scoate si se mixeaza energic pentru a sparge acele de gheata ce se formeaza, dupa care se lasa la congelator pana la congelarea completa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

David4 1

10.04.2012, 13:30

pai daca nu pun frisca exista riscul sa nu-mi iasa bine

diaconta 1

10.04.2012, 13:37

David,bine ai revenit

Miha 1

10.04.2012, 13:45

David, de iesit va iesi, dar nu va mai avea aceeasi consistenta.

Si asa cum zicea si Dia... bine ai revenit!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert fursecuri cu fulgi de ovaz fara zahar