Inghetata de vanilie

de Miha in Dulciuri, 16 Iun 2010 | 4146 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 250 ml frisca
  • 1 lingura esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de vanilie:

Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul si esenta de vanilie. Laptele se pune la fiert si cand da in clocot se toarna peste galbenusuri in fir subtite, mixand intruna. Se pune vasul pe foc si se fierbe compozitia pana incepe sa capete consistenta. Se lasa la racit, apoi se amesteca cu frisca.


Se da la congelator pentru cateva ore. Dupa cca 1 ora se scoate si se mixeaza energic pentru a sparge acele de gheata ce se formeaza, dupa care se lasa la congelator pana la congelarea completa.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

David4 1

10.04.2012, 13:30

pai daca nu pun frisca exista riscul sa nu-mi iasa bine

diaconta 1

10.04.2012, 13:37

David,bine ai revenit

Miha 1

10.04.2012, 13:45

David, de iesit va iesi, dar nu va mai avea aceeasi consistenta.

Si asa cum zicea si Dia... bine ai revenit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mousse “After Eight”