Inghetata cu limeta

de -Licurici- in Dulciuri, 6 Apr 2016 | 2770 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un lime (coaja, pulpa, suc)
  • 6 oua;
  • o cana de zahar;
  • 2 pliculete de zahar vanilat;
  • o cana frisca lichida.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu limeta:

  1. Se razuieste limeta, apoi se scoate sucul cu tot cu pulpa.
  2. Se separa albusurile de galbenusuri.
  3. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, pe bain-marie, pana se topeste zaharul si isi dubleaza volumul.
  4. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
  5. Separat, se bate frisca, apoi se amesteca cu albusurile spuma si galbenusurile.
  6. Peste compozitia obtinuta se adauga sucul + pulpa de lime si jumatate din coaja rasa.
  7. Compozitia se imparte in doua cutii alimentare, se pune restul de coaja de lime pe deasupra si se baga la congelator pana a doua zi sau cel putin 5 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu limeta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

-Licurici- 1

07.04.2016, 09:38

Multumesc!

Carmen_g 1

07.04.2016, 14:11

Cat de bine arata!

mirela0911 1

12.04.2016, 20:45

As manca non stop!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert briosa Melc cu gem de prune