Inghetata cu menta si ciocolata

de Patricia Iordache in Dulciuri, 16 Iul 2013 | 3875 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta in ultimul numar al Carticelei practice. Ador menta si de aceea m-am gandit sa incerc. Rezultatul a fost "la inaltime". Iata despre ce este vorba...

 

INGREDIENTE

  • 250 ml. lapte;
  • 150 gr. zahar;
  • 500 ml frisca lichida;
  • 40 gr. frunze de menta (aproximativ o craticioara plina);
  • 4 galbenusuri;
  • 100 gr. ciocolata amaruie;
  • coloran verde (am folosit gel de la Wilton)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu menta si ciocolata:

Amestecam 100 ml. lapte cu zaharul si cu 250 ml. frisca lichida.


Spalam frunzele de menta si le adaugam in amestecul de frisca.


Punem totul pe foc si cand se infierbanta (fara sa fiarba), acoperim vasul cu un capac si lasam asa pentru 30 minute.


Ajutandu-ne de o sita, strecuram lichidul astfel incat sa ramana fara frunze si il pastram la rece pana pregatim restul.


Mixam galbenusurile cu laptele ramas (150 ml.) intr-un vas cu fundul gros sau pe baie de abur. Cand s-a ingrosat compozitia, o lasam la racit.


Batem frisca ramasa (250 ml.), adaugam un varf de scobitoare de colorant verde, adaugam si lichidul de menta si crema de oua si mixam totul foarte bine.


Tocam ciocolata in bucatele mici si o adaugam in compozitia formata.


Congelam compozitia minim 5 ore, intr-o cutie de plastic acoperita cu un capac.


Portionam, decoram si servim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu menta si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

laura_n 1

16.07.2013, 22:04

faina combinatia eu...mai pe la iarna )

Patricia Iordache 1

16.07.2013, 23:22

Alina ...Costeo ...Laura...

babi5 1

30.11.2014, 14:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu ciocolata si nuca