Inghetata cu menta si ciocolata

de Patricia Iordache in Dulciuri, 16 Iul 2013 | 4127 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta in ultimul numar al Carticelei practice. Ador menta si de aceea m-am gandit sa incerc. Rezultatul a fost "la inaltime". Iata despre ce este vorba...

 

INGREDIENTE

  • 250 ml. lapte;
  • 150 gr. zahar;
  • 500 ml frisca lichida;
  • 40 gr. frunze de menta (aproximativ o craticioara plina);
  • 4 galbenusuri;
  • 100 gr. ciocolata amaruie;
  • coloran verde (am folosit gel de la Wilton)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu menta si ciocolata:

Amestecam 100 ml. lapte cu zaharul si cu 250 ml. frisca lichida.


Spalam frunzele de menta si le adaugam in amestecul de frisca.


Punem totul pe foc si cand se infierbanta (fara sa fiarba), acoperim vasul cu un capac si lasam asa pentru 30 minute.


Ajutandu-ne de o sita, strecuram lichidul astfel incat sa ramana fara frunze si il pastram la rece pana pregatim restul.


Mixam galbenusurile cu laptele ramas (150 ml.) intr-un vas cu fundul gros sau pe baie de abur. Cand s-a ingrosat compozitia, o lasam la racit.


Batem frisca ramasa (250 ml.), adaugam un varf de scobitoare de colorant verde, adaugam si lichidul de menta si crema de oua si mixam totul foarte bine.


Tocam ciocolata in bucatele mici si o adaugam in compozitia formata.


Congelam compozitia minim 5 ore, intr-o cutie de plastic acoperita cu un capac.


Portionam, decoram si servim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu menta si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

laura_n 1

16.07.2013, 22:04

faina combinatia eu...mai pe la iarna )

Patricia Iordache 1

16.07.2013, 23:22

Alina ...Costeo ...Laura...

babi5 1

30.11.2014, 14:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Inghetata asortata