Inghetata cu rom si stafide

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 11 Aug 2011 | 6219 vizualizari

 

Inghetata cu rom si stafide un deliciu al zilelor fierbinti de vara

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 1 lingura amidon
  • 300 ml lapte
  • 400 ml frisca
  • 250 g stafide
  • 1 esenta rom/50 ml rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu rom si stafide:

Inghetata cu rom si stafide este atat de buna incat merita sa petrecem cateva minute in bucatarie, atat cat dureaza prepararea ei.

Stafidele se pun la inmuiat in apa calda pentru 15-20 minute,apoi se scurg si se lasa deoparte.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase, apoi se adauga amidonul si laptele caldut si se continua mixarea. Amestecul se pune intr-o cratita si se pune pe foc mediu amestecand incontinuu 5-7 minute pana se ingroase putin compozitia. Se lasa la racit. 

 Frisca se bate tare si se incorporeaza in crema de oua,rece, apoi se adauga stafidele si se amesteca. Bolul/caserola se pune in congelatir si se scoate din ora in ora,de 3 ori, si se amesteca cu o lingura.

 Se poate repartiza in forme individuale si se baga la congelator pana ingheata. Pentru a iesi cu usurinta se scufunda in apa fierbinte pentru cateva secunde,apoi se rastoarna pe o farfurie.

 Inghetata cu rom si stafide se poate servi globulete,in cornete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu rom si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

anomisana 1

17.08.2011, 14:55

Am uitat ce mai am de facut, stau si salivez langa monitor.

Krystyan Trendy 1

05.01.2014, 21:27

ce deliciu!

claudiaO 1

16.06.2014, 12:40

racoritoare!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu stafide si ciocolata in masina de paine