Inghetata cu sofran,cardamon si apa de trandafir

de -Miti- in Dulciuri, 10 Iun 2012 | 2792 vizualizari

 

O altfel de inghetata,prima de felul acesta pe care o incerc,e pe baza de budinca

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte
  • 4 linguri de amidon alimentar
  • 100 gr zahar
  • 1/4 lingurita de sofran dizolvat in 50 ml de apa de trandafir
  • 2 bucati de cardamon crapate
  • 100 ml de caimac
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu sofran,cardamon si apa de trandafir:

Cu o zi inainte,caimacul se pune intr-o farfurie si se da la congelator.


Laptele se pune pe foc,impreuna cu zaharul si cardamonul. Separat,se amesteca amidonul cu cateva linguri de lapte rece si se adauga laptelui de pe foc cand acesta incepe sa fiarba. Se lasa sa se ingroase,amestecand continuu. Se ia oala de pe foc si se adauga sofranul cu apa de trandafir. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.


Se pune intr-un recipient si se baga la congelator. Se amesteca la fiecare 20 de minute,repetam procesul de 3-4 ori.


Inainte de a o servi,rupem caimacul in bucatele si il adaugam inghetatei. Eu l-am adaugat la inceput si s-a contopit,normal ar fi ca bucatile de caimac sa se vada in inghetata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu sofran,cardamon si apa de trandafir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

deliciousflavours 1

11.06.2012, 13:36

mhhh, o inghetata exotica pot sa spun...super!

RuxyRux 1

11.06.2012, 18:32

Ce-i aici!!!! superba!

jolygina 1

11.06.2012, 18:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Jeleu de capsuni cu crema de vanilie