Inghetata cu vanilie si fructe

de getix in Dulciuri, 16 Iun 2013 | 1704 vizualizari

 

Daca tot se pune pe calduri,dc sa nu ne racorim nitel !

 

INGREDIENTE

  • 500 ml frisca lichida
  • 4 oua
  • 1 cana lapte
  • 1 cana zahar
  • 200 g ciocolatea alba
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • 1 esenta vanilie
  • 3 linguri cacao
  • biscuiti
  • 1 pahar mare de zmeura
  • 3 piersici ( sau chiar mai multe)
  • 20 g gelatina
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu vanilie si fructe:

Spargem ouale, le batem putin, adaugam zaharul si laptele si le punem la foc mic. Amestecam incontinuu sa nu se prinda, pana incepe sa se lege. Adaugam ciocolata rupta bucati si amestecam pana se topeste. Lasam la racit. Intre timp hidratam gelatina in 5-6 linguri de compot (lapte sau apa). Curatam de coaja si tocam cubulete cele trei piersici.


Mixam frisca bine pana sta bat. O dam la rece.


Gelatina hidratata o topim pt 20 secunde in cuptorul cu microunde, apoi o amestecam cu crema de ou. Incorporam totul cu frisca.


Separat intr-un bol mixam cam un sfert din cantintea de crema obtinuta, cu cacaoa si esenta de rom. Restul se amesteca cu esenta de vanilie .


Tapetam doua forme de cozonac cu folie alimentara, adaugam zmeura si crema de vanilie, crema de cacao, piersici, si iar crema de vanilie.Acoperim ultimul strat cu biscuiti. Invelim in folie si introducem la congelator pentru multe ore, peste 5 sau pana a doua zi.

 

TIPS-URI

1

nu mixati frisca cu zahar, va iesi mult prea dulce!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu vanilie si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

getix 1

17.06.2013, 22:28

Tabita, Ursulina, Dia, Simona,

Cris2711 1

23.06.2013, 13:21

tare fain mai arata

getix 1

24.06.2013, 08:12

Cris

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de vanilie (reteta video)