Inghetata cu vanilie si fructe

de getix in Dulciuri, 16 Iun 2013 | 2176 vizualizari

 

Daca tot se pune pe calduri,dc sa nu ne racorim nitel !

 

INGREDIENTE

  • 500 ml frisca lichida
  • 4 oua
  • 1 cana lapte
  • 1 cana zahar
  • 200 g ciocolatea alba
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • 1 esenta vanilie
  • 3 linguri cacao
  • biscuiti
  • 1 pahar mare de zmeura
  • 3 piersici ( sau chiar mai multe)
  • 20 g gelatina
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu vanilie si fructe:

Spargem ouale, le batem putin, adaugam zaharul si laptele si le punem la foc mic. Amestecam incontinuu sa nu se prinda, pana incepe sa se lege. Adaugam ciocolata rupta bucati si amestecam pana se topeste. Lasam la racit. Intre timp hidratam gelatina in 5-6 linguri de compot (lapte sau apa). Curatam de coaja si tocam cubulete cele trei piersici.


Mixam frisca bine pana sta bat. O dam la rece.


Gelatina hidratata o topim pt 20 secunde in cuptorul cu microunde, apoi o amestecam cu crema de ou. Incorporam totul cu frisca.


Separat intr-un bol mixam cam un sfert din cantintea de crema obtinuta, cu cacaoa si esenta de rom. Restul se amesteca cu esenta de vanilie .


Tapetam doua forme de cozonac cu folie alimentara, adaugam zmeura si crema de vanilie, crema de cacao, piersici, si iar crema de vanilie.Acoperim ultimul strat cu biscuiti. Invelim in folie si introducem la congelator pentru multe ore, peste 5 sau pana a doua zi.

 

TIPS-URI

1

nu mixati frisca cu zahar, va iesi mult prea dulce!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu vanilie si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

getix 1

17.06.2013, 22:28

Tabita, Ursulina, Dia, Simona,

Cris2711 1

23.06.2013, 13:21

tare fain mai arata

getix 1

24.06.2013, 08:12

Cris

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piersicute
  • 03

    L

  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de vanilie (reteta video)