Prajitura cu crema de ciocolata si piure de castane

de anca_rm in Dulciuri, 20 Aug 2013 | 4386 vizualizari

 

Este delicoasa

 

INGREDIENTE

Pentru Blat :

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • zahar vanilat
  • putina sare
  • 1/2 praf de copt
  • 2 linguri apa

Pentru crema:

  • 3 oua
  • 0.5 l lapte
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 150 ml frisca
  • 1 piure castane (200 g)

Pentru glazura:

  • 1 ciocolata alba
  • 1 ciocolata neagra
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata si piure de castane:

Blatul : Separam albusul de galbenus . Faina o cernem impreuna cu cacao si cu praful de copt . pregatim o tava si pornim cuptorul la 180 grade.Albusurile le batem spuma tare cu zaharul si putina sare , la ele adaugam zaharul vaniliat. , faina cu praful de copt si cacao si lingurile de apa. Amestecam prin rasturnare si turnam in tava tapetata cu hartie .Dam la cuptor si facem testul cu scobitoarea . Il lasam la racit .


Crema :


Ouale le amestecam cu zaharul (daca doriti sa fie mai dulce mai puteti adauga zahar ,dar atentie piureul de castane este dulce , ciocolata este si ea foarte dulce )si adaugam treptat laptele si faina , amestecand continuu sa nu se faca gogoloase. Compozitia obtinuta o punem la fiert pana se intareste ca si o budinca . Amestecam continu ca sa nu se prinda de fundul cratitei si sa se afume . O lasam la racit amestecand din cand in cand .Intr-un vas separat punem ciocolata rupta bucati ( eu am folosit novatini cu lapte ) cu putina frisca si o punem la topit . Aveti grija sa nu fiarba .Cand crema este aproape rece punem frisca batuta ,piureul de castane si ciocolata topita si amogenizam totul.


Blatul racit il taiem in jumate , se poate insiropa , si punem crema 3/4 din crema , asezam partea superioara a blatului si peste punem restul de crema si dam prajitura la frigider pentru a se intari putin crema .


Pentru ornat topim ciocolata alba cu putina frisca(25ml) , si ciocolata neagra cu putina frisca (25 ml) . Cand sunt topite turnam peste blatul umplut si acoperit cu crema . Eu am pus intai ciocolata neagra si dupa aceea cu ajutorul unei pompe ciocolata alba .


Dam la frigider si cand este rece taiem si servim .



POFTA BUNA !!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata si piure de castane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

FlaviaD 1

20.08.2013, 16:19

Wow e foarte interesanta reteta si-mi place si cum arata

anca_rm 1

20.08.2013, 16:26

Lubita te pup

anca_rm 1

20.08.2013, 16:27

Flavia este foarte buna , daca iti place piureul de castane

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers