Desert tarta cu branza dulce, nectarine si afine

de RODIMUR in Dulciuri, 15 Aug 2020 | 2019 vizualizari

 

Dintre fructe, îmi plac în mod special piersicile și nectarinele și pentru că acum este sezonul lor, nu am ratat ocazia de a face o tartă delicioasă, care parcă a fost și mai bună, după ce a stat o zi-două în frigider.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 grame de făină albă
  • 100 grame de unt
  • 1 ou
  • 75 grame de zahăr tos
  • 1 praf de sare extrafină
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • făină albă pentru modelat
  • Pentru umplutură:
  • 500 grame de brânză de vaci
  • 100 grame de zahăr tos fin
  • 1-2 linguri de făină albă (opțional)
  • 2 linguri de smântână grasă
  • 2 gălbenușuri
  • 1 praf de sare
  • 2 plicuri de zahăr vanilinat
  • 2-3 nectarine
  • afine
  • 2-3 linguri de zahăr brun (opțional)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu branza dulce, nectarine si afine:

Mai întâi se face aluatul, chiar cu o zi înainte, dacă este cazul. Se mixează bine zahărul cu: untul rece, zahărul vanilinat, sarea și oul. După ce se dizolvă zahărul, se încorporează treptat făina și când aluatul este legat, se pune într-o folie de plastic, se aplatizează și se dă la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Între timp se face umplutura. Se amestecă brânza de vaci (bine scursă) cu: smântâna, zahărul, gălbenușurile, zahărul vanilinat și praful de sare. În cazul în care compoziția este prea moale, se poate adăuga 1-2 linguri de făină. Se omogenizează umplutura de brânză dulce și se lasă în așteptare.

Se pregătesc fructele: se spală afinele și se lasă să se scurgă de apă, iar nectarinele se spală și se feliază.

După cel puțin 30 de minute, se scoate aluatul din frigider și se întinde cu sucitorul pe planșeta înfăinată, o foaie cu grosimea de 5-6 mm. Se decupează cu un dispozitiv marginea foii de aluat de jur împrejur (ca să fie aspectuoasă) și se pune în tava de copt.

Se înțeapă aluatul cu o furculiță, se pune umplutura de brânză și se nivelează.

Deasupra se pun circular afinele, ca o coroniță, de jur împrejur și apoi feliile de nectarine. În mijlocul tartei se mai pun câteva felii de nectarine și afine.

Se dă tarta la cuptor, la temperatură medie, până ce se rumenește frumos aluatul.

Atunci se scoate tava cu tarta din cuptor și cine dorește, o poate decora cu 2-3 linguri de zahăr brun, pentru aspect.

Tarta se porționează, după ce se răcește și se ține la frigider, până ce se termină.

TIPS-URI

1

Pentru aluat, untul trebuie să fie rece.

2

Mixați ingredientele ca să se dizolve zahărul complet, înainte de a adăuga făina.

3

Dacă aluatul este sfărâmicios, mai adăugați o lingură de lapte, sau de smântână și îl veți repara.

4

Aluatul trebuie să stea la frigider cel puțin 30 de minute. Se poate prepara și cu o zi înainte.

5

Pentru umplutură, folosiți o brânză de vaci bine scursă.

6

Dacă umplutura este prea moale, adăugați 1-2 linguri de făină albă și omogenizați.

7

După ce scoateți tarta din cuptor, o puteți decora, pentru aspect, cu 1-2 linguri de zahăr brun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu branza dulce, nectarine si afine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu mere, nuci si stafide