Creme Piatou cu mere caramelizate si napolitane din mere uscate

de Mitinita in Dulciuri, 4 Oct 2011 | 3683 vizualizari

 

Creme Piatou este un desert grecesc pe care l-am combinat cu mult succes cu merele caramelizate si pireul de mere uscat. Un desert usor, delicios si care se termina repede repede de tot...stateau maruntelele mele la coada si asteptau sa termin cu pozatul:)) Il recomand cu mult drag,un dulce sanatos cu ingrediente mereu in casa.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente creme piatou:
  • 550 ml de lapte
  • coaja de la o lamaie
  • 5 linguri de amidon
  • 6-10 linguri de zahar (eu am pus 6)
  • 2 galbenusuri 
  • Ingrediente Mere caramelizate 
  • 500 gr mere
  •  scortisoara Kotanyi 
  • 2 - 4 linguri de zahar
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creme Piatou cu mere caramelizate si napolitane din mere uscate:

Se incalzeste un cup de milk impreuna zaharul si  coaja de lamaie,dar nu se fierbe.

Separat,se amesteca restul de milk cu amidonul. Se ia craticioara de pe foc si se adauga laptele cu amidon,amestecand continuu. Se pune inapoi pe foc mic si se amesteca pana se obtine o budinca. Se ia de pe foc si se scoate coaja de lamaie.

Se bat galbenusurile de ou pana devin ca o crema si se adauga incet la budinca,amestecand constant. Se pune inapoi pe foc si se mai tine 2-3 minutes,din nou amestecand tot timpul ca sa nu se lipeasca.

Se curata merele de coaja si de cotor si se vor taia in felii rotunde.Se caramelizeaza zaharul si se adauga merele si scortisoara.

Napolitana din foaie uscata de mere

Avem nevoie de 500 de grame de mere curatate de cotor,coaja poate sa ramana. Se calesc cu putina apa pana se inmoaie si se mixeaza cu mixerul vertical pana se obtine un pireu. Se mai tine pe foc pana s-a evaporat toata apa.

Se intinde pe o tava (am folosit una de silicon) si se tine la soare sa se usuce. Eu am facut-o subtire si a fost gata in 24 de ore,dar se poate usca si la cuptor. Dureaza cateva ore la foc mic cu usa intredeschisa.

Dupa ce s-a uscat,se taie un cerc ce se va rula .

Acum urmeaza asamblarea. Se alege forma dorita si se pune un strat de crema,mere caramelizate si iar un strat de crema. Am asamblat intr-o forma de silicon pentru briose si le-am rasturnat in farfurie. Se pot lasa la frigider,dar la mine nu a mai avut nimeni rabdare sa astepte.

Se orneaza cu mere caramelizate, napolitana din mere uscate,frunze de menta si se presara putina scortisoara. Optional se poate adauga si niste frisca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Creme Piatou cu mere caramelizate si napolitane din mere uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

RuxyRux 1

15.11.2011, 15:46

Superb superba idee...mi-e dor de Miti

Mitinita 1

17.11.2011, 00:22

ruxy si mie mi-e dor de tine,dar ma gandesc la tine de cate ori am nevoie de o vorba buna,stiu ca tu mereu spui "the right thing"

mihaelar63 1

19.03.2019, 17:04

Ce deliciu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă adaptata