Placinta cu mere

de Valclaudia in Dulciuri, 27 Aug 2012 | 1375 vizualizari

 

nepretentioasa, placinta de mere mi se pare varianta cea mai accesibila atunci cand celor din jur li se face pofta de ceva dulce (mai ales in perioada asta cand gradina e plina de mere)

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 4 oua
  • faina cat cuprinde, cca 500 g
  • 10 linguri ulei
  • 4 linguri zahar
  • un praf sare
  • un praf de copt

Umplutura:

  • 1,5 kg mere zemoase si dulci
  • scortisoara
  • zahar vanilat
  • 5 linguri zahar (sau dupa preferinta)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Aluatul se pregateste amestecand si framantand mai apoi toate ingredientele necesare.


Se lasa la rece cat pregatim umplutura.


Merele se spala si se dau pe razatoarea mica (eu nu le curat de coaja niciodata).


Se calesc pe aragaz impreuna cu zaharul pana cand nu mai au lichid, la sfarsit adaugam scortisoara.


Aluatul rece se imparte in doua (respectiv in 4, de data asta am ales sa coc placinta in doua tavi inguste de cozonac), se azeaza prima foaie in tava pe hartia de copt, apoi merele pe care le acoperim cu cea de-a doua foaie.


Cuptorul trebuie sa fie bine incins . (Tava / tavile vor sta in cuptor pentru aproximativ 30 min. la foc normal)


La final "cosmetizam" placinta cu zahar pudra.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca observam ca merele lasa lichid dupa asezarea lor in tava (pana pregatim cea de-a doua foaie), presaram un strat discret de gris care va absorbi aceasta cantitate nedorita de lichid, lasand aluatul sa se coaca pe toata suprafata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

MotanLaOale 1

28.08.2012, 19:04

mamaieelena 1

28.08.2012, 21:09

buna

alba_zori 1

28.08.2012, 22:26

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Iaurt înghețat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveți în casă!

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Strudel cu mere