Inghetata cu zmeura, portocale si ciocolata

de Oana in Dulciuri, 29 Iun 2011 | 1627 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g zmeura
  • o portocala mare
  • 5 linguri zahar brun
  • 3 galbenusuri
  • 350 ml frisca lichida
  • 80 g ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu zmeura, portocale si ciocolata:

Zmeura spalata se mixeaza cu o lingura de zahar cu blenderul si apoi se trece piureul prin sita. Portocala se curata de coaja si de partea alba si se mixeaza separat cu o ligura de zahar. Galbenusurile se bat bine cu restul de zahar la bain marie. Cand s-au umflat bine si s-a topit zaharul se impart in doua. Jumatate de compozitie se amesteca cu piureul de zmeura si jumatate cu cel de portocala. Se mai pun putin pe foc pana se ingroasa, apoi se lasa la racit (se pun craticioarele in apa rece). Frisca lichida se bate bine pana se intareste si se imparte in trei. O parte se amesteca cu crema de zmeura, o parte cu crema de portocale si o parte cu ciocolata topita.

In paharele de plastic de unica folosinta se pun alternativ straturi din fiecare crema, dupa plac. Eu l-am avut pe Vlad alaturi si primeam indicatii: "Acum pui zmeura, ciocolata si portocala si acum le pui invers" :))

Se pun paharele la congelator, dupa jumatate de ora se infig si betisoarele si se lasa peste noapte in congelator.

Cand ai pofta de o inghetata cremoasa si racoroasa, scoti paharelul din congelator, il strangi putin in mana si se trage inghetata din paharel. Racorire placuta!

 

RETETA IN IMAGINI

Inghetata cu zmeura, portocale si ciocolata-0
Inghetata cu zmeura, portocale si ciocolata-1
Inghetata cu zmeura, portocale si ciocolata-2
Inghetata cu zmeura, portocale si ciocolata-3
Inghetata cu zmeura, portocale si ciocolata-4
Inghetata cu zmeura, portocale si ciocolata-5

COMENTARII (18)

ionela2682

ionela2682 1

30.06.2011, 19:59

Lau

Lau 1

01.07.2011, 16:47

buna

adry88

adry88 1

02.07.2011, 15:46

una primesc si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!