Îngheţată de caise

de carmenvlad in Dulciuri, 18 Aug 2011 | 3018 vizualizari

 

Caisele sunt fructe delicate cu o aromă deosebită şi cu un gust delicios. Sunt numai bune de făcut ingheţată de caise într-o zi călduroasă de vară. Din păcate nu am avut caise proaspete, aşa că am folosit un borcan de dulceaţă de caise. Fructele şi-au păstrat aroma intensă şi inghetata a fost un deliciu.

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 500 ml frişcă lichidă
  • 500 ml lapte dulce
  • un borcan de 400 ml cu dulceaţă de caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Îngheţată de caise:

Preparare inghetata de caise:


Se separă albusurile de gălbenuşuri şi se bat spumă cu dulceaţa de caise. Se dă la frigider.


Gălbenuşurile se amestecă zahărul pe baie de aburi. Se adaugă laptele dulce puţin călduţ şi se amestecă până când se îngroaşă compoziţia. Se opreşte focul şi se lasă să se răcească. Se bate apoi frişca şi se lasă la frigider până când se răcesc gălbenuşurile.


Se amestecă apoi cele trei compoziţii, se pun în forma pregătită pentru îngheţată şi se dă la congelator pentru cel puţin 3 ore. Din când în când se scoate forma de la congelator şi cu o lingură se amestecă ingheţata, pentru a îndepărta acele de gheaţă.


Inghetata de caise se serveşte simplă sau cu sirop de caise.


Poftă bună!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Îngheţată de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

carmenvlad 1

20.08.2011, 19:09

Cris, Mimmi si Mirela va multumesc de aprecieri.

carmenvlad 1

20.08.2011, 19:10

Diva, Eduard si Criss2711, va ador.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cozonacul bunicii
  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Baked Alaska