Parfait cu banane si cacao

de papabundetot in Dulciuri, 17 Iun 2013 | 1579 vizualizari

 

Iarasi am avut chef de joaca si am facut nebunii dulci in acest weekend. O minunatie de desert a iesit acesta parfait ...eu i-as spune tort de inghetata ca pana la urma tot o inghetata este...bun,bun de tot. :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit :
  • 6 albusuri
  • 525 gr zahar (eu am pus doar 500 gr)
  • 1 l frisca lichida
  • 3 zahar vanilat
  • 270 ml apa rece
  • 2 banane
  • 2 lingurite de cacao
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parfait cu banane si cacao:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,intre timp zaharul si apa se pun pe foc si le lasam pana incepe sa fiarba siropul format si se topeste zaharul. Dupa ce zaharul s-a topit,pe o oala cu apa care fierbe am mutat castronul cu albusuri si le-am mai batut si acolo 2 minute pentru a le prelucra cumva termic. Siropul de zahar l-am dat putin la racit (nu tare) apoi l-am incorporat in spuma de oua.S-a format asa ca o bezea mai subtire si lucioasa.



Frisca am batut-o bine pana cand s-a intarit,apoi am incorporat-o incet in amestecul de albusuri si sirop de zahar. Am impartit compozitia in 2 parti,intr-una am pus cacao si in cealalta banane.



In 2 tavi din acelea de chec am pus putin ulei de gatit si mai apoi cate o folie alimentara iar mai apoi am turnat cele 2 compozitii,eu am vrut ca la final sa aiba un aspect marmorat, dar se pot pune si in straturi numai ca va trebui pentru straturi sa asteptati un timp intre ele pentru a se inchega putin.



Se da apoi la congelator pentru minim 5-6 ore si apoi se poate servi cu sos de fructe sau fructe proaspete.



O bunatate!



Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Parfait cu banane si cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

17.06.2013, 20:54

merisor 1

17.06.2013, 21:38

Bun in ambele variante!

adry88 1

17.06.2013, 21:44

tare bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Parfait de capsuni