Parfait cu banane si cacao

de papabundetot in Dulciuri, 17 Iun 2013 | 1482 vizualizari

 

Iarasi am avut chef de joaca si am facut nebunii dulci in acest weekend. O minunatie de desert a iesit acesta parfait ...eu i-as spune tort de inghetata ca pana la urma tot o inghetata este...bun,bun de tot. :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit :
  • 6 albusuri
  • 525 gr zahar (eu am pus doar 500 gr)
  • 1 l frisca lichida
  • 3 zahar vanilat
  • 270 ml apa rece
  • 2 banane
  • 2 lingurite de cacao
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parfait cu banane si cacao:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,intre timp zaharul si apa se pun pe foc si le lasam pana incepe sa fiarba siropul format si se topeste zaharul. Dupa ce zaharul s-a topit,pe o oala cu apa care fierbe am mutat castronul cu albusuri si le-am mai batut si acolo 2 minute pentru a le prelucra cumva termic. Siropul de zahar l-am dat putin la racit (nu tare) apoi l-am incorporat in spuma de oua.S-a format asa ca o bezea mai subtire si lucioasa.

Frisca am batut-o bine pana cand s-a intarit,apoi am incorporat-o incet in amestecul de albusuri si sirop de zahar. Am impartit compozitia in 2 parti,intr-una am pus cacao si in cealalta banane.

In 2 tavi din acelea de chec am pus putin ulei de gatit si mai apoi cate o folie alimentara iar mai apoi am turnat cele 2 compozitii,eu am vrut ca la final sa aiba un aspect marmorat, dar se pot pune si in straturi numai ca va trebui pentru straturi sa asteptati un timp intre ele pentru a se inchega putin.

Se da apoi la congelator pentru minim 5-6 ore si apoi se poate servi cu sos de fructe sau fructe proaspete.

O bunatate!

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

Parfait cu banane si cacao-0
Parfait cu banane si cacao-1

COMENTARII (5)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

17.06.2013, 20:54

 merisor

merisor 1

17.06.2013, 21:38

Bun in ambele variante!

adry88

adry88 1

17.06.2013, 21:44

tare bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!