Inghetata de caise cu topping de ananas caramelizat

de adasev12 in Dulciuri, 23 Iun 2012 | 1577 vizualizari

 

ce spuneti de o inghetata acrisoara si racoritoare? la mine sunt 38 de grade, merge numa bine....

 

INGREDIENTE

  • 10 caise
  • 150 ml frisca indulcita
  • 100 ml smantana dulce
  • 4 lg mari de iaurt gras
  • 2 lg de zahar
  • 2 lg de miere
  • nucsoara
  • 4 felii de ananas
  • 4 lg de zahar
  • un cubulet de unt
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de caise cu topping de ananas caramelizat:

caisele se spala bine, se scot samburii si se baga la blender, se fac pasta.


se amesteca cu 2 lg de zahar,


frisca se bate atat cat sa fie ca o ciulama , nu foarte groasa,


se adauga smantana si iaurtul, cele 2 lg de miere si se omogenizeaza totul bine, apoi se amesteca cu caisele terciuite.


se rade un praf de nucsoara si se amesteca.


se pune in cutie si se da la congelator,


din doua in doua ore se amesteca bine , sa se sparga acele de ghiata.


eu am amestecat de trei ori apoi am lasat peste noapte .


a iesit destul de cremoasa, si nu a facut gheata.


cele 4 felii de ananas le-am bagat la blender ,


zaharul l-am caramelizat frumos, apoi am pus untul si am omogenizat, am pus amestecul de ananas peste caramel si am lasat sa fiarba vreo 10 min la foc mic.


am dat la rece si am servit peste inghetata, cu felii de ananas si caise.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de caise cu topping de ananas caramelizat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mena29 1

23.06.2012, 23:34

Pentru caldura de afara este

mamaieelena 1

24.06.2012, 13:52

buna rau

adasev12 1

26.06.2012, 10:03

simona, poliana, pt voi portie dubla
dia, mena...
mamaie....multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Nugat glace', by Radu Popovici