Îngheţată de caramel

de anomisana in Dulciuri, 4 Sep 2011 | 8278 vizualizari

 

Zilele astea vorbeam cu prietenul Liviu, care spre deosebire de mine are mult timp liber pe care şi-l dedică gătind bunătăţi pentru familie. Apoi face poze pe care mi le trimite mie, sa-mi facă poftă. De data asta vorbeam despre ingheţată şi-mi aduc aminte si-l întreb cum a ieşit îngheţata de caramel de care pomenise într-o discuţie anterioară. El mi-a zis că şi-a pierdut cheful şi nu a mai făcut-o. Aşa că mi-am zis să încerc să o fac eu. Cum se anunţa o seară de vineri petrecută cu fetele, am gândit că o îngheţată făcută în casă ar fi potrivită. Dimineaţă înainte de a pleca la lucru am preparat îngheţata şi l-am lăsat pe soţul meu să dea cu furculiţa în ea sa nu facă ace de gheaţă.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr zahăr
  • 350 ml lapte
  • 300 ml frişcă vegetală neîndulcită
  • 2 gălbenuşuri 
  • esenţă de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Îngheţată de caramel:

Am topit 150 gr de zahăr, mai bine zis l-am cam ars pentru că am plecat de lîngă el doar puţin, am zis eu. Separat am încălzit laptele. Am dat zahărul deoparte şi am turnat încet laptele peste el că se face spumă şi se umple oala. Apoi am pus iar pe foc mic, până s-a topit tot zahărul, după care am racit complet compoziţia. Între timp am mixat gălbenuşurile cu 50 gr zahăr. Am turnat amestecul de zahăr caramel cu lapte peste ouă şi am pus iar pe foc, până s-a făcut ca un sos mai gros. Am bătut bine frişca în timp ce crema de caramel cu ou se răcea, apoi le-am unit într-un vas şi le-am amestecat până la omogenizare. Am pus toată compoziţia in cutii şi le-am pus la rece până seara. Am servit ingheţata în cupe, presărată cu ciocolată dată pe răzătoare. Am uitat să-i trimit şi lui Liviu o porţie. Dar poate îl conving să se alăture bucătăraşilor şi atunci o sa-şi ia singur.

TIPS-URI

1

Reţeta am împrumutat-o de la Claudia (Diaconta), dar am folosit lapte simplu în loc de lapte evaporat, din lenea de a mă duce la Plus să cumpăr.

Daca ti-a placut reteta noastra "Îngheţată de caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

horia 1

07.09.2011, 23:26

arata ispititor...mai ales pe caldura asta,este o binecuvantare.
felicitari !

anomisana 1

07.09.2011, 23:36

Atat de mult imi place cum iese inghetata facuta in casa, ca m-am hotarat sa nu mai cumpar si sa incerc sa fac eu cu arome diverse.

horia 1

07.09.2011, 23:48

inghetata de casa nu se compara cu astea din comert...in plus fiind facuta cu "mana ta" ,o mananci mai cu pofta,ca stii ce-ai pus in ea.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanași cu dulceață de vișine - Rețeta delicioasă pentru un desert savuros

pe 19.07 la 15:02

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 19.07 la 14:32

Paste cu legume de vara - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 19.07 la 10:23

Salata de paste cu ton, spanac si rosii - Reteta savuroasa si rapida

pe 18.07 la 16:43

Galuste de cartofi cu prune - Reteta traditionala romaneasca

pe 18.07 la 16:36

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Diplomat, cu stafide si fructe exotice