Îngheţată de caramel

de anomisana in Dulciuri, 4 Sep 2011 | 4061 vizualizari

 

Zilele astea vorbeam cu prietenul Liviu, care spre deosebire de mine are mult timp liber pe care şi-l dedică gătind bunătăţi pentru familie. Apoi face poze pe care mi le trimite mie, sa-mi facă poftă. De data asta vorbeam despre ingheţată şi-mi aduc aminte si-l întreb cum a ieşit îngheţata de caramel de care pomenise într-o discuţie anterioară. El mi-a zis că şi-a pierdut cheful şi nu a mai făcut-o. Aşa că mi-am zis să încerc să o fac eu. Cum se anunţa o seară de vineri petrecută cu fetele, am gândit că o îngheţată făcută în casă ar fi potrivită. Dimineaţă înainte de a pleca la lucru am preparat îngheţata şi l-am lăsat pe soţul meu să dea cu furculiţa în ea sa nu facă ace de gheaţă.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr zahăr
  • 350 ml lapte
  • 300 ml frişcă vegetală neîndulcită
  • 2 gălbenuşuri 
  • esenţă de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Îngheţată de caramel:

Am topit 150 gr de zahăr, mai bine zis l-am cam ars pentru că am plecat de lîngă el doar puţin, am zis eu. Separat am încălzit laptele. Am dat zahărul deoparte şi am turnat încet laptele peste el că se face spumă şi se umple oala. Apoi am pus iar pe foc mic, până s-a topit tot zahărul, după care am racit complet compoziţia. Între timp am mixat gălbenuşurile cu 50 gr zahăr. Am turnat amestecul de zahăr caramel cu lapte peste ouă şi am pus iar pe foc, până s-a făcut ca un sos mai gros. Am bătut bine frişca în timp ce crema de caramel cu ou se răcea, apoi le-am unit într-un vas şi le-am amestecat până la omogenizare. Am pus toată compoziţia in cutii şi le-am pus la rece până seara. Am servit ingheţata în cupe, presărată cu ciocolată dată pe răzătoare. Am uitat să-i trimit şi lui Liviu o porţie. Dar poate îl conving să se alăture bucătăraşilor şi atunci o sa-şi ia singur.

 

TIPS-URI

1

Reţeta am împrumutat-o de la Claudia (Diaconta), dar am folosit lapte simplu în loc de lapte evaporat, din lenea de a mă duce la Plus să cumpăr.

Daca ti-a placut reteta noastra "Îngheţată de caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

horia 1

07.09.2011, 23:26

arata ispititor...mai ales pe caldura asta,este o binecuvantare.
felicitari !

anomisana 1

07.09.2011, 23:36

Atat de mult imi place cum iese inghetata facuta in casa, ca m-am hotarat sa nu mai cumpar si sa incerc sa fac eu cu arome diverse.

horia 1

07.09.2011, 23:48

inghetata de casa nu se compara cu astea din comert...in plus fiind facuta cu "mana ta" ,o mananci mai cu pofta,ca stii ce-ai pus in ea.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de dovleac placintar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu caramel, nuca si banane