Inghetata de cirese

de Gherca Daniela in Mancare copii, 26 Iul 2019 | 2494 vizualizari

 

"meniu copii"
Cumparasem de la lidl cateva caserole de cirese, iar una am trimis-o direct la congelator.
Zilele trecute, fiind canicula mare, m-am gandit ca ar merge o inghetata...asa ca am trecut repede la treaba fara nici o ezitare!
A iesit tare buna, am papat toti in special fetita...care a zis ca "mami e buna inghetata, sa mai faci...mmm " :)) 

 

INGREDIENTE

  • 500 g cirese congelate cu samburi
  • 300 g lapte condensat indulcit si rece
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 6 linguri zahar pudra
  • sucul de la cirese lasate dupa ce s-au dezghetat
  • sos de ciocolata (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de cirese:

Lasam ciresele la dezghetat intr-o sita, le scoatem semintele, iar sucul lasat il pastram. Vom obtine circa 270-300g cirese fara samburi si fara sucul pe care l-au lasat.

Dam prin blender ciresele, dar fara a face o pasta, doar cat sa se vada si ceva bucatele pentru a da o textura frumoasa inghetatei.



Separat, mixam frisca lichida impreuna cu zaharul pana devine ferma, apoi punem ciresele trecute prin blender, sucul lasat de la cirese si omogenizam, iar la final incorporam si laptele condensat.

Punem compozitia rezultata in caserole, turnam si putin sos de ciocolata si dam la congelator pana a doua zi.

Intre timp mai amestecam in inghetata pentru nu forma cristale de gheata si pentru a iesi mai cremoasa.

Servim cu mare pofta alaturi de cornete de inghetata sau bete pentru inghetata si extra sos de ciocolata...mmm o bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de cirese" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rahela Velicu 1

28.07.2019, 11:41

Rocsi 1

28.07.2019, 22:01

Yamiii! Imi place mult!

dantes 1

03.08.2019, 10:28

Delicioasa!

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

8321 puncte

katty

6278 puncte

Rocsi

5970 puncte

mihaelar63

5724 puncte

mirela0911

3090 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Luscos ardelenesc
  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu branza si visine