Inghetata de lavanda si zmeura

de amalia01 in Mancare copii, 2 Iul 2019 | 194 vizualizari

 

Lavanda este un dar oferit noua, oamenilor, de catre natura: culoare, aroma, beneficii. Si minune in bucatarie as adauga eu. Dar sa vedem ce idee mi-a venit dupa ce am cules un bol de zmeura din gradina...

"Meniu copii"

 

INGREDIENTE

  • 300 g iaurt 10 % grasime
  • 2 lg miere de salcam Apidava
  • 1 lgt flori de lavanda proaspete
  • 1 ceasca zmeura proaspata
  • In plus:
  • 200 g ciocolata Nestle Noir
  • cuburi de gheata
  • zmeura
  • lavanda
  • menta
  • 6 forme de briose din silicon
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de lavanda si zmeura:

Florile de lavanda si zmeura le speli sub jet de apa rece. Adaugi mierea peste iaurt si omogenizezi. Adaugi florile de lavanda si zmeura, amestecand usor.


In fiecare forma torni din compozitie, astfel incat sa fie aproape pline. Dai formele la congelator pentru 2 ore.


Inainte de a servi inghetata, topesti ciocolata pe baie de aburi.


In boluri separate scoti cate 7-8 cuburi de gheata. Torni ciocolata fierbinte peste gheata si dai la frigider pentru 5 minute. Cand ciocolata s-a intarit, inlaturi usor cuburile de gheata. Vei obtine astfel o "cupa" speciala, in care asezi cate o briosa de inghetata, zmeura, lavanda si menta.


Nu uita de putin praf magic de iubire.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de lavanda si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

mirela0911 1

03.07.2019, 11:29

Delicioasa si aromata!

Rocsi 1

03.07.2019, 19:25

Chiar nu am folosit niciodata lavanda, in nici un preparat, dar cred ca inghetata aceasta este foarte delicioasa!

dantes 1

05.07.2019, 09:15

Delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4197 puncte

Catalina L

3391 puncte

 Merisor

3247 puncte

Constelatialeu

2943 puncte

RODIMUR

2844 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Sarmale cu carne si dovleac
  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sweet Arpacas