INGHETATA DE LEVANTICA

de Roda in Dulciuri, 24 Iun 2009 | 3126 vizualizari

 

Este o reteta naturala, fara colorant ,un deliciu al naturii pentru o vara insorita.

 

INGREDIENTE

  • 20g.flori de levantica(proaspete),
  • 250ml. lapte,
  • 250ml. apa,
  • 200ml. frisca,
  • 150g.zahar;
  • Pentru ornat:
  • frisca;
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA INGHETATA DE LEVANTICA:

1.Se spala florile de levantica;se fierbe apa cu laptele si cu zaharul,se adauga 20g. flori de levantica.Se lasa sa se infuzeze in cratita acoperita 5 ore.

2.Se filtreaza pentru a se retine florile de levantica.

3.Intr-un bol ,se bate frisca si se incorporeaza in laptele parfumat cu levantica.Se pune la congelator pentru 1 ora.Se amesteca de mai multe ori pentru a preintampina formarea de ace de gheata.

4.Se serveste in cupe pentru inghetata si ornata cu frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "INGHETATA DE LEVANTICA" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (2)

rosucatalina

rosucatalina 1

12.02.2011, 14:19

dar oare cu flori uscate nu ar merge?

Rux

Rux 1

12.02.2011, 15:04

Minunat...mereu m-am intrebat daca e comestibila imi place tare de tot levantica....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!