INGHETATA DE LEVANTICA

de Roda in Dulciuri, 24 Iun 2009 | 5763 vizualizari

 

Este o reteta naturala, fara colorant ,un deliciu al naturii pentru o vara insorita.

 

INGREDIENTE

  • 20g.flori de levantica(proaspete),
  • 250ml. lapte,
  • 250ml. apa,
  • 200ml. frisca,
  • 150g.zahar;
  • Pentru ornat:
  • frisca;
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA INGHETATA DE LEVANTICA:

1.Se spala florile de levantica;se fierbe apa cu laptele si cu zaharul,se adauga 20g. flori de levantica.Se lasa sa se infuzeze in cratita acoperita 5 ore.

2.Se filtreaza pentru a se retine florile de levantica.

3.Intr-un bol ,se bate frisca si se incorporeaza in laptele parfumat cu levantica.Se pune la congelator pentru 1 ora.Se amesteca de mai multe ori pentru a preintampina formarea de ace de gheata.

4.Se serveste in cupe pentru inghetata si ornata cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "INGHETATA DE LEVANTICA" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu crema de vanilie si nuca de cocos