Inghetata de menta cu ciocolata amaruie

de Catalina L in Dulciuri, 10 Aug 2015 | 1301 vizualizari

 

Va propun o înghețată cu sirop de menta de casă - o nebunie hi hi
Racoritoare si delicioasa - chiar prea buna......

m-am inspirat de aici: http://www.marmiton.org/recettes/recette_glace-menthe-et-chocolat_67224.aspx

 

INGREDIENTE

Pentru 600 g de înghețată:

  • 3 albușuri de ou
  • 33 cl smantana pentru frisca
  • 15 cl de sirop de menta de casa
  • 60 g ciocolata amaruie

6

Catalina L

Bucataras Chef

Taguri: inghetata, menta, ciocolata amaruie, retete Dulciuri

Incepem sa batem albusurile spuma. ">Adaugam treptat siropul de menta- ">reteta aici "> si continuam sa batem ">pana terminam siropul si pana cand albusurile se vor tine ca o bezea. Se amestecă compozitia cu menta cu crema chantilly. ">Puneti compozitia in sorbetiera timp de 45-50 minute. ">Cand raman inca 10 minute, adaugati ciocolata rasa sau fulgi de ciocolata amaruie. "> ">Puneti intr-un recipient la congelator si asteptati 4 ore inainte de a servi. ">Dacă nu aveți sorbetiera in amestecul obtinut adaugati ciocolata rasa sau fulgi, amestecati si puneti intr-un recipient la congelator. Lasati 8 ore inainte de a servi. ">Pofta Buna !!!! "> Incepem sa batem albusurile spuma. ">Adaugam treptat siropul de menta- ">reteta aici "> si continuam sa batem ">pana terminam siropul si pana cand albusurile se vor tine ca o bezea. Se amestecă compozitia cu menta cu crema chantilly. ">Puneti compozitia in sorbetiera timp de 45-50 minute. ">Cand raman inca 10 minute, adaugati ciocolata rasa sau fulgi de ciocolata amaruie. "> ">Puneti intr-un recipient la congelator si asteptati 4 ore inainte de a servi. ">Dacă nu aveți sorbetiera in amestecul obtinut adaugati ciocolata rasa sau fulgi, amestecati si puneti intr-un recipient la congelator. Lasati 8 ore inainte de a servi. ">Pofta Buna !!!! ">
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de menta cu ciocolata amaruie:

Mixam smantana intai usor, apoi la viteza din ce in ce mai mare pana obtinem o crema chantilly care se tine bine.


Incepem sa batem albusurile spuma. Adaugam treptat siropul de menta-reteta aici si continuam sa batem pana terminam siropul si pana cand albusurile se vor tine ca o bezea.


Se amestecă compozitia cu menta cu crema chantilly.


Puneti compozitia in sorbetiera timp de 45-50 minute.


Cand raman inca 10 minute, adaugati ciocolata rasa sau fulgi de ciocolata amaruie.

Puneti intr-un recipient la congelator si asteptati 4 ore inainte de a servi.


Dacă nu aveți sorbetiera in amestecul obtinut adaugati ciocolata rasa sau fulgi, amestecati si puneti intr-un recipient la congelator. Lasati 8 ore inainte de a servi.


Pofta Buna !!!!

 

TIPS-URI

1

ciocolata puneti-o la sfarsit

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de menta cu ciocolata amaruie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

miki_a 1

11.08.2015, 09:20

Vai Catalina!!!! M-ai cucerit!

Catalina L 1

11.08.2015, 09:41

multumesc

Xandrinne 1

11.08.2015, 09:49

Minunata!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu Ice Cake