Inghetata de menta cu ciocolata amaruie

de Catalina L in Dulciuri, 10 Aug 2015 | 701 vizualizari

 

Va propun o înghețată cu sirop de menta de casă - o nebunie hi hi
Racoritoare si delicioasa - chiar prea buna......

m-am inspirat de aici: http://www.marmiton.org/recettes/recette_glace-menthe-et-chocolat_67224.aspx

 

INGREDIENTE

Pentru 600 g de înghețată:

  • 3 albușuri de ou
  • 33 cl smantana pentru frisca
  • 15 cl de sirop de menta de casa
  • 60 g ciocolata amaruie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de menta cu ciocolata amaruie:

Mixam smantana intai usor, apoi la viteza din ce in ce mai mare pana obtinem o crema chantilly care se tine bine.


Incepem sa batem albusurile spuma. Adaugam treptat siropul de menta-reteta aici si continuam sa batem pana terminam siropul si pana cand albusurile se vor tine ca o bezea.


Se amestecă compozitia cu menta cu crema chantilly.


Puneti compozitia in sorbetiera timp de 45-50 minute.


Cand raman inca 10 minute, adaugati ciocolata rasa sau fulgi de ciocolata amaruie.

Puneti intr-un recipient la congelator si asteptati 4 ore inainte de a servi.


Dacă nu aveți sorbetiera in amestecul obtinut adaugati ciocolata rasa sau fulgi, amestecati si puneti intr-un recipient la congelator. Lasati 8 ore inainte de a servi.


Pofta Buna !!!!

 

TIPS-URI

1

ciocolata puneti-o la sfarsit

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de menta cu ciocolata amaruie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

miki_a 1

11.08.2015, 09:20

Vai Catalina!!!! M-ai cucerit!

Catalina L 1

11.08.2015, 09:41

multumesc

Xandrinne 1

11.08.2015, 09:49

Minunata!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Inghetata asortata