Inghetata de morcovi

de anomisana in Dulciuri, 9 Aug 2012 | 1634 vizualizari

 

Chiar daca afara s-a mai racorit, este inca vara, iar inghetata este printre deserturile mele preferate.
Am vazut la Alina, alias rhapsody o varianta a acestei inghetate, mie imi plac morcovii foarte mult, asa ca mi-am propus si am si reusit sa incerc si un desert cu aceasta aroma. Am plecat de la ideea ei, dar am adunat in aceasta inghetata ce mi-a trecut mie prin minte si prin frigider.

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 200 ml smantana de gatit
  • 250 ml lapte
  • 200 g smantana grasa
  • 200 ml frisca lichida
  • 300 g morcovi
  • esenta de portocale
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de morcovi:

Galbenusurile cu 100 g zahar le-am mixat bine la bain-marie, pana s-au albit si au capatat consistenta, le-am adaugat smantana de gatit si am mai lasat pe foc vreo 2 minute, apoi le-am lasat sa se raceasca.


Morcovii curatati i-am taiat felii si i-am fiert 20 de minute in aburi, apoi i-am pasat in blender, impreuna cu laptele.


Am amestecat intr-un bol mai mare crema de oua cu smantana batuta putin cu 100 g zahar, am adaugat frisca batuta spuma. In jumatate de cantitate de compozitie am adaugat morcovii si esenta de portocale, in cealalta am adaugat vanilie. Le-am pus in doua vase la congelator. Cea cu morcov trebuie amestecata de cateva ori sa nu faca ace.


Ca de obicei, am inceput dorind sa fac ceva, am sfarsit facand altceva. Initial am vrut sa fac o inghetata marmorata, dar nu am mai avut timp si rabdare sa stau sa o pun in straturi, de aceea am pus-o in doua vase si am inghetat-o. Cea alba a iestit mai cremoasa decat cea in care am pus morcovii.



 

TIPS-URI

1

Puteti pune morcovii in toata compozitia, astfel va iesi inghetata mai cremoasa si mai putin colorata. Eu am vrut inghetata de 2 culori si nu am mai avut chef si timp sa mai fac alta, de aceea am procedat asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de morcovi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Poliana 1

09.08.2012, 22:27

oo, bunatate de inghetata!!

Mihaela11_jo 1

10.08.2012, 07:32

Foarte apetisanta

anomisana 1

11.08.2012, 22:56

Multumesc pentru vizita si aprecieri. A fost o surpriza de gust pentru cei ce ai gustat. Mihaela, vrei sa o comparam cu tortul de morcovi, sau sa facem schimb?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de morcov