Gomboti - galuste cu prune

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 7 Sep 2010 | 6807 vizualizari

 

vazandu-va pe toate ca ati facut am trecut si eu la treaba, am mancat o singura data la brasov asa ceva si imi aduc aminte ca am luat una si imi era rusine sa mai iau ca erau tare bune :))

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi
  • 1 cub de unt
  • 100 g faina
  • 1 ou
  • pesmet
  • un praf de sare
  • un cub de unt pt pesmet
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • scortisoara
  • prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti - galuste cu prune:

Spalam cartofii, ii punem la fiert.


Dupa ce au fiert ii zdrobim ca pentru piure, apoi punem oul, faina si amestecam bine.


Spalam si punele, coatem samburii si punem 1 pliculet de zahar vanilat in interiorul fiecareia.


Cu mana umezita luam putin aluat, in intindem in palma, apoi punem pruna in mijloc formand o galusca.


Intre timp punem pe foc o oala cu apa si sare pe care o lasam sa dea in clocot, apoi punem galustele, dand focul mic, pentru a nu se sparge, sunt gata cand se ridica la suprafata.


Intr-o tigaie topim untul, peste care vom pune pesmetul amestecamd usor, luam de pe foc si punem zaharul vanilat si scortisoara.


scoatem galustile si le dam prin pesmet.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti - galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Cris2711 1

20.07.2011, 16:13

Lau 1

20.07.2011, 16:22

cocolina 1

17.04.2012, 21:43

Frumosi,eu nu am mancat gomboti de cartofi doar de gris dar cred ca sunt un deliciu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Conopidă împănată cu cașcaval, la cuptor

de RODIMUR 5

ieri la 21:07

Briose cu banane

ieri la 14:00

Ciorba de perisoare a la grec

ieri la 13:03

Salata Curcubeu

de RODIMUR 5

ieri la 00:52

RETETA RECOMANDATA
Bomboane Raffaello