Gomboti - galuste cu prune

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 7 Sep 2010 | 6166 vizualizari

 

vazandu-va pe toate ca ati facut am trecut si eu la treaba, am mancat o singura data la brasov asa ceva si imi aduc aminte ca am luat una si imi era rusine sa mai iau ca erau tare bune :))

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi
  • 1 cub de unt
  • 100 g faina
  • 1 ou
  • pesmet
  • un praf de sare
  • un cub de unt pt pesmet
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • scortisoara
  • prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti - galuste cu prune:

Spalam cartofii, ii punem la fiert.


Dupa ce au fiert ii zdrobim ca pentru piure, apoi punem oul, faina si amestecam bine.


Spalam si punele, coatem samburii si punem 1 pliculet de zahar vanilat in interiorul fiecareia.


Cu mana umezita luam putin aluat, in intindem in palma, apoi punem pruna in mijloc formand o galusca.


Intre timp punem pe foc o oala cu apa si sare pe care o lasam sa dea in clocot, apoi punem galustele, dand focul mic, pentru a nu se sparge, sunt gata cand se ridica la suprafata.


Intr-o tigaie topim untul, peste care vom pune pesmetul amestecamd usor, luam de pe foc si punem zaharul vanilat si scortisoara.


scoatem galustile si le dam prin pesmet.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti - galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Cris2711 1

20.07.2011, 16:13

Lau 1

20.07.2011, 16:22

cocolina 1

17.04.2012, 21:43

Frumosi,eu nu am mancat gomboti de cartofi doar de gris dar cred ca sunt un deliciu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

RETETA RECOMANDATA
Gomboti cu prune