Inghetata de vanilie de ciocolata straciatella cu fructe proaspete

de artistique in Dulciuri, 29 Iul 2013 | 1075 vizualizari

 

Bun si rapid !
Inghetata de ciocolata straciatella , cu fructe proaspete de padure !!!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru inghetata de cacao:
  • 3 linguri zahar
  • 1 cana lapte
  • putina sare
  • 10 g pudra de cacao neindulcita
  • 3 galbenusuri
  • 55 g ciocolata amaruie , facuta marunt la robot
  • 500 ml smantana grasa
  • 5 ml senta de rom.
  • Ingrediente pentru inghetata de vanilie :
  • 300 ml lapte
  • 100 g zahar pudra
  • 4 galbenusuri de ou
  • 2 pastai de vanilie
  • 300ml smantana
  • 15 ml senta de vanilie;
  • Alte ingrediente :
  • fructe de padure : mure,zmeura,afine
  • optional topping.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de vanilie de ciocolata straciatella cu fructe proaspete:

Mod de preparare inghetata de cacao :


Se pune intr-o oala la foc mediu laptele cu zahar, sarea si pudra de cacao.


Se amesteca constant.


Imediat ce fierbe dam compozitia la foc mic.


Intr-un castron separat batem putin galbenusurile de ou si adaugam treptat jumatate de ceasca de compozitie lichida fierbinte.


Punem inapoi cratita pe foc la flacara mica, amestecand continuu pana se ingroasa.


Dupa ce compozitia s-a ingrosat, se ia de la foc si se adauga bucatelele de ciocolata amestecand pana la omogenizare.


Se lasa la racit la temperatura camerei.


Mod de preparare inghetata vanilie:


Fierbeti laptele pana il aduceti in punctul de fierbere spre clocot.


Amestecati bine zaharul si galbenusurile pana la omogenizare.


Asezati castronul pe un prosop umed si turnati treptat laptele fierbinte peste oua si zahar, amestecand continuu.


Lasati sa se raceasca la temperatura camerei.


Spre final :


Cand observi ca s-au racit complet ambele compozitii , le asezi in congelator separat una de alta in 2 casolete .


Compozitia de inghetata trebuie sa stea la congelator pentru aproximativ 4-5 ore ,amestecand la fiecare 40 minute pentru a sparge cristalele de gheata.


Amestecati-o cu furculita inghetata foarte, foarte bine. In acest fel, veti obtine o inghetata cremoasa si fina, fara cristale.


Apoi acoperiti inghetata cu un capac si lasati-o normal in congelator.


Serviti cu fructe de padure proaspete si un topping preferat !


 

TIPS-URI

1

Aveti grija sa nu bagati compozitia fierbinte in congelator, ea trebuie sa fie foarte bine racita ca nu cumva sa va faca probleme la congelator , dezghetandu-l.

2

Sa fie bagate la o temperatura sub -18 grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de vanilie de ciocolata straciatella cu fructe proaspete" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

artistique 1

29.07.2013, 13:31

Da scuze de gresala mea , dar eram obosita ca le-am incarcat aseara toate retetele si incercam la unele sa-mi reamintesc gramajele; daca mai semnalati greseli va rog sa-mi spuneti ca sa corectez, multumesc ! ^^

laura_n 1

30.07.2013, 15:27

absolut senzationala!

Bya Ralu 1

01.08.2013, 09:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu mascarpone si fructe de padure