Inghetata de vanilie si ciocolata by Ina

de Adele in Dulciuri, 4 Apr 2015 | 1805 vizualizari

 

Este pentru prima oara cand indraznesc sa pregatesc inghetata dar spre surprinderea mea este simplu mai ales cand ai o reteta minunata asa ca a lui Ina :http://www.bucataras.ro/retete/tort-de-inghetata-cu-capsuni-si-vanilie-7906.html .Am respectat totul doar ca am mai redus din cantitatea ingredientelor fiind doar un experiment. P.S este prima dar nu ultima data,cu siguranta ma voi juca cu arome si combinatii ;;) este prea buna :X

 

INGREDIENTE

  • 400 ml frisca lichida
  • 6 oua (eu am folosit cele cu coaja alba)
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 50 g ciocolata nesquik (sau cacaoa amara)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de vanilie si ciocolata by Ina:

Pentru inceput se separa galbenusurile de albusuri ,se mixeaza albusurile intr-un vas cu 3 sferturi de zahar pana devin spuma,dupa care se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas si esenta de vanilie (fiecare pune dupa gust).


Se amesteca albusurile batute cu galbenusurile amestecand de jos in sus cu o paleta de silicon (un tel) pana se incorporeaza si devine omogen.Se mixeaza frisca foarte bine si se adauga peste compozitia facuta precedent, se amesteca totul bine.


Se imparte aproximativ in 2 parti, o parte ramane cu gust de vanilie, in cealalta parte se adauga praful de ciocolata si se incorporeaza bine amestecand energic.


Cele doua compoziti se pun intr-un contenitor si se alterneaza dupa gust,se da la congelator pentru cateva ore.


Pofta buna !!

 

TIPS-URI

1

Se poate servi cu topping de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de vanilie si ciocolata by Ina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Adele 1

05.04.2015, 19:10

Mirela foarte bun,cremos ,delicios

Ina 1

13.06.2016, 17:29

Sa mai faci, ca vin si eu! )) Ma bucur ca-ti place

Adele 1

13.06.2016, 17:32

Ina o sa fac zilele astea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert Tiramisu rapid, la pahar
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec cu stafide si ciocolata in masina de paine