Inghetata de vanilie si ciocolata by Ina

de Adele in Dulciuri, 4 Apr 2015 | 1245 vizualizari

 

Este pentru prima oara cand indraznesc sa pregatesc inghetata dar spre surprinderea mea este simplu mai ales cand ai o reteta minunata asa ca a lui Ina :http://www.bucataras.ro/retete/tort-de-inghetata-cu-capsuni-si-vanilie-7906.html .Am respectat totul doar ca am mai redus din cantitatea ingredientelor fiind doar un experiment. P.S este prima dar nu ultima data,cu siguranta ma voi juca cu arome si combinatii ;;) este prea buna :X

 

INGREDIENTE

  • 400 ml frisca lichida
  • 6 oua (eu am folosit cele cu coaja alba)
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 50 g ciocolata nesquik (sau cacaoa amara)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de vanilie si ciocolata by Ina:

Pentru inceput se separa galbenusurile de albusuri ,se mixeaza albusurile intr-un vas cu 3 sferturi de zahar pana devin spuma,dupa care se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas si esenta de vanilie (fiecare pune dupa gust).


Se amesteca albusurile batute cu galbenusurile amestecand de jos in sus cu o paleta de silicon (un tel) pana se incorporeaza si devine omogen.Se mixeaza frisca foarte bine si se adauga peste compozitia facuta precedent, se amesteca totul bine.


Se imparte aproximativ in 2 parti, o parte ramane cu gust de vanilie, in cealalta parte se adauga praful de ciocolata si se incorporeaza bine amestecand energic.


Cele doua compoziti se pun intr-un contenitor si se alterneaza dupa gust,se da la congelator pentru cateva ore.


Pofta buna !!

 

TIPS-URI

1

Se poate servi cu topping de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de vanilie si ciocolata by Ina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Adele 1

05.04.2015, 19:10

Mirela foarte bun,cremos ,delicios

Ina 1

13.06.2016, 17:29

Sa mai faci, ca vin si eu! )) Ma bucur ca-ti place

Adele 1

13.06.2016, 17:32

Ina o sa fac zilele astea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de zmeura

ieri la 20:22

Rosii  deshidratate la borcan, cu ulei de masline si busuioc

ieri la 19:39

Gulas vienez

ieri la 15:32

Gem de caise, piersici, zmeura si menta

ieri la 13:22

RETETA RECOMANDATA
Indiene cu frisca