Îngheţată de vişine

de carmenvlad in Dulciuri, 9 Iul 2011 | 3135 vizualizari

 

Pentru zilele călduroase care au început să apară, ce poate fi mai bun decât o îngheţată? Iar dacă este de vişine, cremoasă, uşor acrişoară şi este servită împreună cu o prietenă, nu-ţi mai trebuie nimic altceva.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 500 g zahăr
  • 500 ml frişcă lichidă
  • 500 ml lapte dulce
  • 300 g vişine făra sâmburi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Îngheţată de vişine:

Se separă albusurile de gălbenuşuri şi se bat spumă cu jumătate din cantitatea de zahăr. Se adaugă vişinile bine scurse de apă şi se bat în continuare până când se întăreşte compoziţia. Se dă la frigider.



Gălbenuşurile se amestecă cu restul de zahăr şi se pun pe baie de aburi. Se adaugă laptele dulce puţin călduţ şi se amestecă până când se îngroaşă ca o smântână compoziţia. Se opreşte focul şi se lasă să se răcească.



Se bate apoi frişca şi se lasă la frigider pentru 20 de minute (sau pentru cât timp doriţi).



Se amestecă apoi cele trei compoziţii, se pun în forma pregătită pentru îngheţată şi se dă la congelator pentru cel puţin 3 ore. Din când în când se scoate forma de la congelator şi cu o lingură se amestecă ingheţata, pentru a îndepărta acele de gheaţă (eu nu am avut ace de gheaţă). Se serveşte simplă sau cu sirop de vişine, pe terasă, împreună cu un prieten.



Este bună şi cu o bucată de tartă de vişine alături.



Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Îngheţată de vişine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

MotanLaOale 1

09.07.2011, 23:24

Cris2711 1

20.07.2011, 12:23

carmenvlad 1

02.08.2011, 17:51

Va astept cu mult drag pe toti. Am fost putin plecata si nu am raspuns la mesaje. Va multumesc pentru aprecieri.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv placinta cu branza de vaci
  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Coconut Dream

de RODIMUR 5

ieri la 19:11

Rosii,ardei si dovlecei umpluti

de dantes 5

ieri la 13:40

Rulouri cu nuca

de Rocsi 9

ieri la 11:07

Gem de gutui

pe 22.10 la 22:17

Gem de struguri

pe 22.10 la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Dulceaţă de vişine