Inghetata in straturi cu vanilie si fructe

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 21 Iul 2011 | 3025 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  Stratul 1:
  • 100 g capsuni
  • 100 g visine
  • 100 g coacaze rosii
  • 50 g zahar
  • 50 ml apa
  •  Stratul 2:
  • 3 galbanusuri
  • 150 g zahar
  • 2 linguri faina
  • 300 ml lapte
  • 450 ml smantana pentru  frisca(eu am folosit cu 30% grasime)
  • Vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata in straturi cu vanilie si fructe:

Stratul 1:


Fructele (eu le-am avut inghetate) se fierb in apa cu zahar pana se ingroase putin siropul,dar fructele raman intregi (visinile si coaczele), iar capsunile bucati. Se pregatesc formele individuale (de 8 aveti nevoie), ale mele au fost de savarine,puteti folosii de silicon sau nu, in care se repartizeaza fructele si sosul. Se baga in congelator pana se pregateste inghetata.


Stratul 2:


Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga faina si se omogenizeaza. Laptele incalzit se toarna peste amestecul de oua . Compozitia obtinuta se pune intr-o cratita,la foc mic, si se amesteca incontinuu pana se ingroase(insistati pe fundul cratitei sa nu se prinda). Se ia de pe foc,se transfera intr-un bol de sticla,se adauga vanilia si se lasa sa se raceasca.


Smantana se mixeaza,la viteza mica pana devine cremoasa(nu trebuie batuta spuma) si se incorporeaza in crema de oua; se amesteca bine.


Fiecare forma se umple cu amestecul de mai sus. Se da pentru aproximativ 3 ore la congelator. Inainte de servire se scufunda baza formelor in apa fierbinte pentru 2-3 secunde, se trage putin de margini si se rastoarna pe farfurie. Se serveste simpla sau alaturi de fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata in straturi cu vanilie si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

RuxyRux 1

26.07.2011, 12:26

Exceptionala

Krystyan Trendy 1

07.01.2014, 08:38

grozava

lucy2002 1

12.08.2019, 09:44

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7188 puncte

mihaelar63

5100 puncte

RODIMUR

4392 puncte

Rocsi

3873 puncte

lucy2002

3676 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tort Pralina-Ciocolata
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si cirese

de oanapl 6

ieri la 20:57

Mancarica de fasole cu afumatura

de oanapl 6

ieri la 20:25

Minichecuri cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 6

ieri la 19:54

Tiramisu, la cupa

de RODIMUR 7

ieri la 19:52

Madlene cu afine si lamaie

de Criss 6

ieri la 16:39

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema mascarpone si fructe