Inghetata marmorata cu afine

de papabundetot in Dulciuri, 27 Iul 2013 | 844 vizualizari

 

Citeam zilele trecute ca este o diferenta intre inghetata si gelato,specialitate italiana,si bineanteles ca eu nu cred pana nu vad :) asa ca am tot cautat o reteta de Gelato dar…Google asta nu m-a ajutat cu nimic pentru ca tot ce am gasit cu titlu de Reteta Gelato,nu avea nici o legatura cu ceea ce eu citisem ca ar trebui sa fie Gelato,asa ca…cel putin pentru moment am renuntat la idee si am trecut la noi experimente.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 500 ml frisca lichida
  • 500 ml lapte condensat (partial degresat)
  • zahar (aproximativ 150-200 gr,nu am masurat0
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 500 gr afine
  • 5-6 mere mici pe care le-am ras pentru a obtine suc
  • 70-100 ml suc de mere
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata marmorata cu afine:

Am inceput prin a curata si da pe razatoare merele pentru ca aveam nevoie de suc de mere.sucul de mere astfel obtinut,impreuna cu merele rase si afinele le-am pus la foc si le-am lasat sa fiarba 2-3 minute,apoi am adaugat zaharul tos si cel vanilat si am mai last 2-3 minute la foc pana cand zaharul s-a topit si sosul de fructe s-a ingrosat putin. Am luat intre timp un blender si l-am introdus in vas pentru a obtine un piure fin din fructele mele. Dupa ce am stins focul si piureul de fructe s-a mai racit,l-am trecut printr-o strecuratoare fina pentru a elimina samburii si alte componente ale fructelor care mi-ar fi impiedicat inghetata sa fie extrem de fina


Separat intr-un castron am batut frisca pana cand s-a intarit,am adaugat apoi peste ea si laptele condensat si am batut din nou,iar apoi am pus in cateva vase cu capac pentru congelator amestecul de frisca cu lapte condensat si piure-ul de fructe care intre timp s-a racit.Am amestecat doar odata pentru ca aspectul final sa fie unul marmorat


Am dat apoi vasele la congelator pentru cateva ore.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata marmorata cu afine" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Andreea Caroline 1

27.07.2013, 22:51

Numai buna sa ne racorim putin

alilianaa 1

28.07.2013, 08:54

ce buna e pe caldura asta..

Krystyan Trendy 1

09.01.2014, 07:59

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu lemon curd si afine