Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Citeam zilele trecute ca este o diferenta intre inghetata si gelato,specialitate italiana,si bineanteles ca eu nu cred pana nu vad :) asa ca am tot cautat o reteta de Gelato dar…Google asta nu m-a ajutat cu nimic pentru ca tot ce am gasit cu titlu de Reteta Gelato,nu avea nici o legatura cu ceea ce eu citisem ca ar trebui sa fie Gelato,asa ca…cel putin pentru moment am renuntat la idee si am trecut la noi experimente.
Am inceput prin a curata si da pe razatoare merele pentru ca aveam nevoie de suc de mere.sucul de mere astfel obtinut,impreuna cu merele rase si afinele le-am pus la foc si le-am lasat sa fiarba 2-3 minute,apoi am adaugat zaharul tos si cel vanilat si am mai last 2-3 minute la foc pana cand zaharul s-a topit si sosul de fructe s-a ingrosat putin. Am luat intre timp un blender si l-am introdus in vas pentru a obtine un piure fin din fructele mele. Dupa ce am stins focul si piureul de fructe s-a mai racit,l-am trecut printr-o strecuratoare fina pentru a elimina samburii si alte componente ale fructelor care mi-ar fi impiedicat inghetata sa fie extrem de fina
Separat intr-un castron am batut frisca pana cand s-a intarit,am adaugat apoi peste ea si laptele condensat si am batut din nou,iar apoi am pus in cateva vase cu capac pentru congelator amestecul de frisca cu lapte condensat si piure-ul de fructe care intre timp s-a racit.Am amestecat doar odata pentru ca aspectul final sa fie unul marmorat
Am dat apoi vasele la congelator pentru cateva ore.
Pofta mare!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult