Inghetata mea de cacao

de cccris in Dulciuri, 1 Apr 2010 | 5627 vizualizari

 

E o inghetata pe care fac de cind eram mica.

 

INGREDIENTE

  • 150gr zahar
  • 2 linguri cu virf faina
  • 2 linguri cacao
  • 200ml apa/lapte
  • esenta de rom
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata mea de cacao:

Faina, zaharul si cacaoa se amesteca intr-o cratita.

Se pun pe foc si se adauga incet apa, sa nu faca cocoloase.

Se amesteca continuu pina obtinem o textura de ciulama. Adaugam romul. Lasam crema putin la racit.

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 4 linguri de zahar.

Galbenusurile le incrporam pe rind in crema.

Adaugam albusurile incet, amestecind cu o lingura de sus in jos,

sa ramina pufoasa compozitia.

Se pune  crema in aparatul de inghetata, iar dupa 30 de minute poate fi savurata.

Sau poate fi pusa intr-un vas la congelator.

TIPS-URI

1

Daca nu aveti aparat de inghetata puteti pune crema portionata in castronele sau intr-un vas mai mare. Se tine la congelator citeva ore pentru a ingheta. Oricum ati proceda e bine, avantajul masinii e ca devine mai cremoasa inghetata si o poti minca imediat.

2

Puteti sa topiti o bucatita doua de ciocolata in crema fierbinte, iese si mai buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata mea de cacao" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu cocos si glazura de ciocolata neagra