Inghetata prajita

de luminita20_2006 in Dulciuri, 16 Iun 2011 | 2948 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente 
  • inghetata  
  • felii de cozonac/blat de tort/chec(cate bilute de inghetate facem atatea felii trebuie sa avem )
  • lapte
  • esenta de vanilie(sau care va place)
  • 4 linguri faina
  • 8 gr drojdie
  • apa
  • ulei pentru prajitit
  • Glazura -ciocolata si frisca 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata prajita:


Cu ajutorul lingurii se modeleza niste bilute de inghetata si se dau la congelator. Trebuie sa se intareasca foarte bine. Cozonacul il taiem felii. Intr-o farfurie punem laptele si inmuiem feliile.


In mijlocul feliei se pune inghetata si o impachetam bine in cozonac .Daca raman portiuni fara cozonac mai adaugam bucati.


Strangem bine sa eliminam excesul de lapte . Dupa ce am terminat de modelat dam la frigider( eu fiecare biluta am pus-o in punga ) , pana cand se intaresc bine.( le-am facut cu o zi inainte )


Intr-un vas se amesteca faina cu apa si drojdie astfel incat sa rezulte un aluat ceva mai gros decat la clatite. Bilele se dau prin faina apoi prin aluat si se prajesc in ulei bine incins pana cand se rumenesc.


Glazura: se pune intr-un vas sau punga ciocolata si frisca in parti egale si se dau la microunde pana cand se topeste ciocolata.


Se glazureaza bulgarii de inghetata prajita.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata prajita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

luminita20_2006 1

19.06.2011, 09:29

adasev12 se poate folosi chec , cozonac sau pandispan, Mihaela in mijloc surprinzator gasesti inghetata, nu se topeste...dar se papa imediat , Fetelor va zic cu cea mai mare incredere sa incercati e foarte buna...daca nu aveti timp va invit la mine mai am de o tura

marcela1979 1

19.06.2011, 09:50

vin si eu la o portie

nikko_nikko 1

21.06.2014, 14:50

am mancat la un restaurant chinezesc inghetata prajita ... foarte buna numai ca arata ca o sfera si stratul prajit era mult mai subtirel, oricum felicitari pentru incercare si reusita

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada turceasca