Inghetata "Tutti Frutti"

de Catalina L in Dulciuri, 16 Aug 2015 | 898 vizualizari

 

O reteta improvizata in functie de fructele din frigider.
Pentru inghetata cu cirese am folosit mascarpone, aici am pus lapte de cocos - este la fel de bun, chiar original.

 

INGREDIENTE

  • 350 g fructe - capsuni, caise, piersica
  • 33 cl de smantana pentru frisca
  • 20 cl lapte de cocos
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • fistic prajit pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata "Tutti Frutti":

Spalati fructele, scoateti simburii si le taiati bucatele.


Intr-o tigaie puneti 4 linguri de zahar si faceti un caramel colorat.


Adaugati fructele taiate si le gatiti la foc potrivit timp de 5 minute.




Lasati sa se raceasca. Cand sunt racite bine adaugati laptele de cocos si amestecati.


Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic.


Adaugam restul de zahar pudra, zaharul vanilat si mixam in continuare pana obtinem o crema care se tine bine.

Amestecati incet de sus in jos frisca cu fructele si laptele de cocos.


Plasati compozitia in sorbetiera si lasati timp de 35-40 minute.


Puneti la congelator si asteptati 2 ore inainte de a servi.- 700 gr de inghetata...vezi poza- un pofticios a trecut pe aici hi hi.


Serviti cu placere....o idee de decor : presarati fistic prajit


Pofta Buna !!!!



alte retete de-nghetata- aici

 

TIPS-URI

1

Dacă nu aveți sorbetiera puneti amestecul obtinut intr-un recipient la congelator. Lasati 8 ore inainte de a servi

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata "Tutti Frutti"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Andreea Caroline 1

16.08.2015, 12:47

-Licurici- 1

17.08.2015, 08:32

Buna

Rocsi 1

17.08.2015, 20:59

O cupa de inghetata as servi si eu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Inghetata cremoasa de ciocolata