Inghetata "Tutti Frutti"

de Catalina L in Dulciuri, 16 Aug 2015 | 2624 vizualizari

 

O reteta improvizata in functie de fructele din frigider.
Pentru inghetata cu cirese am folosit mascarpone, aici am pus lapte de cocos - este la fel de bun, chiar original.

 

INGREDIENTE

  • 350 g fructe - capsuni, caise, piersica
  • 33 cl de smantana pentru frisca
  • 20 cl lapte de cocos
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • fistic prajit pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata "Tutti Frutti":

Spalati fructele, scoateti simburii si le taiati bucatele. 

Intr-o tigaie puneti 4 linguri de zahar si faceti un caramel colorat.

Adaugati fructele taiate si le gatiti la foc potrivit timp de 5 minute.


Lasati sa se raceasca. Cand sunt racite bine adaugati laptele de cocos si amestecati.

Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic.

Adaugam restul de zahar pudra, zaharul vanilat si mixam in continuare pana obtinem o crema care se tine bine.
Amestecati incet de sus in jos frisca cu fructele si laptele de cocos.

Plasati compozitia in sorbetiera si lasati timp de 35-40 minute.

Puneti la congelator si asteptati 2 ore inainte de a servi.- 700 gr de inghetata...vezi poza- un pofticios a trecut pe aici hi hi.

Serviti cu placere....o idee de decor : presarati fistic prajit

Pofta Buna !!!!

 

alte retete de-nghetata- aici

TIPS-URI

1

Dacă nu aveți sorbetiera puneti amestecul obtinut intr-un recipient la congelator. Lasati 8 ore inainte de a servi

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata "Tutti Frutti"" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - MANDRU MI-S BUCATARAS!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7117 puncte

mihaelar63

4819 puncte

Rocsi

4698 puncte

katty

4376 puncte

RODIMUR

3284 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gogosari marinati, cu ceapa
  • 11

    S

  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si branza

de oanapl 7

ieri la 21:25

Prăjitură răsturnată cu prune

ieri la 11:36

Tartar de ton

ieri la 02:07

Tort Cifra

ieri la 01:50

RETETA RECOMANDATA
Profiterol cu ciocolata