Inghetata "Tutti Frutti"

de Catalina L in Dulciuri, 16 Aug 2015 | 4167 vizualizari

 

O reteta improvizata in functie de fructele din frigider.
Pentru inghetata cu cirese am folosit mascarpone, aici am pus lapte de cocos - este la fel de bun, chiar original.

 

INGREDIENTE

  • 350 g fructe - capsuni, caise, piersica
  • 33 cl de smantana pentru frisca
  • 20 cl lapte de cocos
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • fistic prajit pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata "Tutti Frutti":

Spalati fructele, scoateti simburii si le taiati bucatele. 

Intr-o tigaie puneti 4 linguri de zahar si faceti un caramel colorat.

Adaugati fructele taiate si le gatiti la foc potrivit timp de 5 minute.


Lasati sa se raceasca. Cand sunt racite bine adaugati laptele de cocos si amestecati.

Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic.

Adaugam restul de zahar pudra, zaharul vanilat si mixam in continuare pana obtinem o crema care se tine bine.
Amestecati incet de sus in jos frisca cu fructele si laptele de cocos.

Plasati compozitia in sorbetiera si lasati timp de 35-40 minute.

Puneti la congelator si asteptati 2 ore inainte de a servi.- 700 gr de inghetata...vezi poza- un pofticios a trecut pe aici hi hi.

Serviti cu placere....o idee de decor : presarati fistic prajit

Pofta Buna !!!!

 

alte retete de-nghetata- aici

TIPS-URI

1

Dacă nu aveți sorbetiera puneti amestecul obtinut intr-un recipient la congelator. Lasati 8 ore inainte de a servi

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata "Tutti Frutti"" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Capsuni cu frisca