Inimioare cu gem de caise

de oanapl in Prajituri, 14 Feb 2017 | 2903 vizualizari

 

De Sf. Valentin, m-am gandit sa-l surprind pe sotul meu cu o prajitura rapida si delicioasa. Pentru aceasta reteta, m-am inspirat de pe blogul Andreei, dar am pastrat doar ideea in sine si am schimbat umplutura si cantitatea de aluat. 

 

INGREDIENTE

  • 800 g aluat foietaj
  • 1/2 borcan gem de caise
  • 1 ou
  • zahar pudra (optional)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare cu gem de caise:

Dupa ce s-a decongelat, intinzi aluatul foietat cu ajutorul unui sucitor de bucatarie.
Cu ajutorul unui inel de bucatarie cu diametrul de 10 cm, tai cercuri din foaia de aluat. Cu ajutorul unei forme mici de inimioara decupezi din cercuri inimioare. Faci acest lucru doar cu jumatate din cercuri.
Separi albusul de galbenus. In centrul fiecarui cerc nedecupat, pui cate o lingurita de gem de caise. Ungi marginile cercului cu albusul batut, iar pe deasupra pozitionezi cercurile cu inimioare decupate. Apesi marginile usor ca sa se lipeasca. Cu ajutorul unei furculite, presezi marginile cercurilor. Ungi partea de sus cu galbenusul batut. 
Pui prajiturile pe o tava acoperita cu hartie de copt si introduci tava in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 20 minute (sau pana cand se rumenesc frumos). 
Cat sunt calde, le pudrezi cu zahar pudra. 

 Aluatul ramas il poti aduna si poti face o alta foaie de aluat pe care o decupezi in forma de inimioara sau decupezi tot cercuri si faci prajituri precum cele de mai sus. Mie mi-au iesit 12 prajituri si o tava de inimioare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem de caise