Inimioare cu gem de caise

de oanapl in Prajituri, 14 Feb 2017 | 500 vizualizari

 

De Sf. Valentin, m-am gandit sa-l surprind pe sotul meu cu o prajitura rapida si delicioasa. Pentru aceasta reteta, m-am inspirat de pe blogul Andreei, dar am pastrat doar ideea in sine si am schimbat umplutura si cantitatea de aluat. 

 

INGREDIENTE

  • 800 g aluat foietaj
  • 1/2 borcan gem de caise
  • 1 ou
  • zahar pudra (optional)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare cu gem de caise:

Dupa ce s-a decongelat, intinzi aluatul foietat cu ajutorul unui sucitor de bucatarie.

Cu ajutorul unui inel de bucatarie cu diametrul de 10 cm, tai cercuri din foaia de aluat. Cu ajutorul unei forme mici de inimioara decupezi din cercuri inimioare. Faci acest lucru doar cu jumatate din cercuri.

Separi albusul de galbenus. In centrul fiecarui cerc nedecupat, pui cate o lingurita de gem de caise. Ungi marginile cercului cu albusul batut, iar pe deasupra pozitionezi cercurile cu inimioare decupate. Apesi marginile usor ca sa se lipeasca. Cu ajutorul unei furculite, presezi marginile cercurilor. Ungi partea de sus cu galbenusul batut.

Pui prajiturile pe o tava acoperita cu hartie de copt si introduci tava in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 20 minute (sau pana cand se rumenesc frumos).

Cat sunt calde, le pudrezi cu zahar pudra.


Aluatul ramas il poti aduna si poti face o alta foaie de aluat pe care o decupezi in forma de inimioara sau decupezi tot cercuri si faci prajituri precum cele de mai sus. Mie mi-au iesit 12 prajituri si o tava de inimioare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

oanapl 1

17.02.2017, 23:07

Va multumesc!

RuxyRux 1

17.02.2017, 23:08

Superbe!

oanapl 1

18.02.2017, 18:27

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura pentru Mos Nicolae