Inimioare dulci

de janet in Prajituri, 28 Mar 2010 | 5486 vizualizari

 

Tot pentru sarbatori ,m-am gindit sa va arat niste inimioare pufoase si dulci,ca tot sinteti cu aluatul pe miini sa incercati sa faceti si alt ceva .Se pot face si din aluatul de cozonac.

 

INGREDIENTE

  • -200 gr de margarina
  • -40 gr drojdie
  • -o ceasca de lapte
  • -2 linguri de zagar
  • -1 lingura de otet
  • -un praf de sare
  • -faina sa iasa un aluat virtos(400-500 gr)
  • -miez de nuca macinat
  • -ciocolata topita
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare dulci:

Intr-un castron dizolvam drojdia cu zaharul,adaugam laptele la temperatura camerei si margarina topita dar nu in totalitate ,punem si faina amestecata cu sarea si framintam bine.Aluatul rezultat il invelim in folie si il punem la frigider , cam o ora,sau il putem face de seara si il coacem a doua zi.
Cind am hotarit sa coacem ,punem aluatul pe planseta,il sucim in forma de rulou ,dupa care cu un cutit portionam ,in rondele groase cam de 1-2 cm.
Acum ,luam cite o rondea ,o sucim in foaie subtire, ungem cu ciocolata topita,sau nuca macinata cu zahar.
Dupa ce am uns foaiea, o facem rulou.Ruloul obtinut il pliem in doua.astfel pliat il intoarcem cu marginea spre noi si cu un cutit ascutit ,facem o taietura pe mijloc,de la un capat la altul(dar nu de tot)cind desfacem sa ramina prins la mijloc.Astfel obtinem o inimioara.
Procedam asa cu toate rondelele.Ungem o tava cu margarina,punem inimioarele,le ungem cu ou batut si punem la cuptorul incins ,cam 20 de min,la foc mediu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare dulci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Teo 1

28.03.2010, 20:56

Janet, imi place, ai spart tiparele!

janet 1

28.03.2010, 21:49

Am zis sa mai incercam si alt ceva ,sa mai iesim din rutina si ma bucur ca va place!

danis 1

29.03.2010, 01:01

ce bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Negresa