Inimioare dulci cu branza si sos de capsuni

de laylalala in Prajituri, 3 Mai 2010 | 3278 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 4 oua, separate
  • 120 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • coaja rasa si zeama de la ½ lamaie
  • 120 gr faina, cernuta
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura
  • 250 gr branza Ricotta
  • 100 gr miere de salcam
  • semintele de la 1 pastaie de vanilie
  • 1 plic (10 gr) gelatina
  • Pentru sos
  • 1 conserva (400 gr) capsuni
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • coaja rasa si zeama de la ½ lamaie
  • coniac, pentru insiroparea blatului
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare dulci cu branza si sos de capsuni:

Pentru blat, se incalzeste cuptorul la 180⁰C.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina o tava rotunda de 25 cm diametru sau o tava dreptunghiulara mai mare.

Intr-un vas, se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Intr-un alt vas, se bat galbenusurile cu zaharul pudra, esentele, coaja rasa si zeama de lamaie.Se adauga faina si praful de copt si se amesteca bine.Se inglobeaza apoi albusurile spuma iar compozitia obtinuta se toarna in tava pregatita apoi se da la copt 30-40 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata.Blatul se lasa sa se raceasca complet.

Pentru umplutura, se pune gelatina la inmuiat in 50 ml apa rece si se lasa 10 minute.Se amesteca mierea cu semintele de vanilie si branza Ricotta.Gelatina se incalzeste putin pana cand se topeste apoi se incorporeaza in amestecul cu branza.Compozitia obtinuta se da la rece pana cand incepe sa se intareasca.

Pentru sos, se paseaza capsuni cu tot cu sirop, cu esenta de portocale, coaja rasa si zeama de lamaie apoi siropul obtinut se da la rece.
Pentru asamblare, se taie din blatul racit, pentru fiecare portie, cate 2 inimioare.Se aseaza o inimoara pe o farfurie si se insiropeaza cu coniac.Se pune deasupra 2 linguri de umplutura si se acopera cu a 2-a inima insiropata cu coniac si pudrata cu zahar, presand-o usor. De jur-imprejurul inimii se toarna sirop de capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare dulci cu branza si sos de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta delicioasa de prajitura turnata cu branza si stafide