Prajitura cu mere

de Alina26 in Prajituri, 18 Mar 2013 | 10394 vizualizari

 

Aceasta prajitura este foarte usor de facut...si foarte gustoasa!!!Este preferata sotului!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg mere
  • 1 lamaie
  • scortisoara
  • 3 linguri zahar

BLAT

  • 4 oua
  • 220g zahar
  • 220ml ulei
  • 320 ml lapte (sau sifon)
  • 400g faina
  • un plic de praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

1.Spalam merele,le curatam de coaja si de samburi,le taiem cubulete circa 1cm...si le punem intr-o tigaie cu 3 linguri de zahar,scortisoara si zeama de la o lamaie.Lasam pe foc pana merele devin moii si scade toata zeama.Lasam sa raceasca.

2.Intre timp pregatim blatul:ouale intregi le batem circa 5 min cu mixerul,adaugam zaharul si mai batem circa 5 minute,adaugam si uleiul si mestecam.Apoi se adauga laptele (sau sifonul) si continuam sa mestecam,faina si praful de copt.Compozitia trebuie sa iasa putin mai groasa decat aceea pentru chec.

3.Intr-o tava punem ulei si tapetam cu faina,si adaugam jumatate din compozitia de blat,peste care adaugam merele.Deasupra punem si cealalta jumatate de compozitie de blat.

4.Se da tava la cuptorul timp de 30-40 de minute la 180°.Dupa ce se raceste putin se pudreaza cu zahar pudra si scortisoara.

Pofta Buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si bezea