Prajitura cu mere

de Alina26 in Prajituri, 18 Mar 2013 | 7104 vizualizari

 

Aceasta prajitura este foarte usor de facut...si foarte gustoasa!!!Este preferata sotului!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg mere
  • 1 lamaie
  • scortisoara
  • 3 linguri zahar

BLAT

  • 4 oua
  • 220g zahar
  • 220ml ulei
  • 320 ml lapte (sau sifon)
  • 400g faina
  • un plic de praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

1.Spalam merele,le curatam de coaja si de samburi,le taiem cubulete circa 1cm...si le punem intr-o tigaie cu 3 linguri de zahar,scortisoara si zeama de la o lamaie.Lasam pe foc pana merele devin moii si scade toata zeama.Lasam sa raceasca.


2.Intre timp pregatim blatul:ouale intregi le batem circa 5 min cu mixerul,adaugam zaharul si mai batem circa 5 minute,adaugam si uleiul si mestecam.Apoi se adauga laptele (sau sifonul) si continuam sa mestecam,faina si praful de copt.Compozitia trebuie sa iasa putin mai groasa decat aceea pentru chec.


3.Intr-o tava punem ulei si tapetam cu faina,si adaugam jumatate din compozitia de blat,peste care adaugam merele.Deasupra punem si cealalta jumatate de compozitie de blat.


4.Se da tava la cuptorul timp de 30-40 de minute la 180°.Dupa ce se raceste putin se pudreaza cu zahar pudra si scortisoara.


Pofta Buna!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Bya Ralu 1

18.03.2013, 23:39

ce frumos arata!bravo

Sim0na 1

19.03.2013, 11:27

Super arata!!!

Alina26 1

19.03.2013, 11:36

va multumesc mult!!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole batuta

de xana 5

ieri la 19:23

Sirop din struguri negri

de ancutsa 5

ieri la 16:37

Pizza Quattro Formaggi cu blat Alka Pizza casei

ieri la 16:15

Pate din ficat de pui

de ancutsa 5

ieri la 16:01

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere amestecata