Intorsuri

de Retete cu Margareta Cismasiu in Mancaruri de post, 28 Sep 2014 | 17117 vizualizari

 

Nu am facut demult placinta si nici intorsuri,asa ca m-am gandit sa inveselesc un pic ziua,si asa mohorata din cauza vremii.M-am apucat de framantat,intins,copt.
Intorsurile se pot face simple,sau cu diferite umpluturi dulci sau sarate: branza telemea cu marar,varza acra calita,cartofi,branza dulce,mere,dovleac.Aluatul e acelasi ca la placinta intinsa.

 

INGREDIENTE

  • 500gr faina,
  • 3 ling.ulei,
  • 1cana apa calda,
  • un pic de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Intorsuri:

Faina se cerne,se face loc la mijloc si se pune uleiul , apa si sarea.Se amesteca intai cu o lingura,iar cand incepe sa se lege aluatul,se framanta cu mana.Se face un aluat potrivit,mai moale ca cel de paine.Daca mai trebuie se mai poate adauga putina apa.Se framanta bine si se bate de cateva ori de masa apoi se lasa sa stea 10 min. la loc cald,dar nu umed,acoperit cu un servet tot cald.Se intinde cu sucitoarea o foaie, se acopera cu un servet si se lasa sa stea 15 min. Pe masa de lucru se pune o fata de masa,se presara faina,se pune foaia de aluat deasupra si,cu multa rabdare se intinde, de jur imprejur,cu mana,cu grija sa nu se rupa.

Foaia trebuie sa fie subtire ca foita de tigare,iar marginile aluatului trebuie sa depaseasca marginile mesei.Marginea ramasa groasa se rupe,iar foaia se lasa cateva minute sa se usuce apoi se unge cu putin ulei. Acum e momentul sa se puna umplutura.Se presara pe toata foaia umplutura dorita,iar daca vreti intorsurile simple,le lasati asa. Cu ajutorul fetei de masa se ruleaza foaia de pe partea lunga a mesei.De cealalta parte se face la fel.La mijlocul mesei,foaia se taie,rezultand astfel doua suluri.Sulurile se taie bucati potrivite care se intind cu sucioarea.

Foile astfel obtinute se prajesc in ulei incins.

Daca ti-a placut reteta noastra "Intorsuri" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu ciuperci