Invartita cu mere si nuca

de Rocsi in Dulciuri, 21 Noi 2014 | 7908 vizualizari

 

Sunt mereu in cautare de retete de post, in special de dulciuri, pentru ca, nu prea ma incanta ideea sa le cumparam, prefer sa le fac acasa. Aveam tot ce imi trebuia pentru aceasta invartita, mult timp nu necesita si uite asa a iesit o bunatate aromata. O sa va rog sa imi scuzati pozele, dar cred ca o buna perioada vor fi mai intunecate, conditiile meteo nu prea ma ajuta sa am o lumina naturala mai buna!

 

INGREDIENTE

  • 8 foi de placinta
  • 6-7 linguri ulei
  • 1 lingurita margarina
  • 1 lingurita esenta de vanilie (eu as fi vrut sa folosesc zahar vanilat dar nu am avut)
  • Pentru umplutura:
  • 8 mere mari
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 cana miez de nuca
  • 3 linguri gem de mere cu gutui

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Invartita cu mere si nuca:

Scoatem foile de placinta din congelator si le lasam la temperatura camerei.

Umplutura:

Spalam merele, le curatam si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Intro tigaie antiaderenta punem uleiul, merele rase si stoarse de zeama, zaharul si le transferam pe foc.

Amestecam din cand in cand, le lasam pana scade toata zeama.

La final le aromatizam cu scortisoara, le tragem de pe foc si le lasam la racorit.

Incorporam miezul de nuca macinat si gemul.

Foile le impartim in doua.

Asezam prima foaie, ungem cu ulei, foaie, ungem cu ulei, foaie, ungem cu ulei si iar foaie.

Luam jumatate din umplutura, o punem peste foi si o intindem cu o paleta.

Rulam bine, sulul obtinut il facem ca un melc si il asezam intr-un vas ceramic (pe care il ungem cu putin ulei), in mijloc.

La fel procedam cu celalat si continuam cu el melcul din vas.

Ungem invartita cu margarina si  esenta de vanilie (zahar vanilat daca aveti).

O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 40-50 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.

Cand este gata, o soatem sa se racoresca si servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Invartita cu mere si nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cozonac de post