Invartita cu mere si nuca

de Rocsi in Dulciuri, 21 Noi 2014 | 2636 vizualizari

 

Sunt mereu in cautare de retete de post, in special de dulciuri, pentru ca, nu prea ma incanta ideea sa le cumparam, prefer sa le fac acasa. Aveam tot ce imi trebuia pentru aceasta invartita, mult timp nu necesita si uite asa a iesit o bunatate aromata. O sa va rog sa imi scuzati pozele, dar cred ca o buna perioada vor fi mai intunecate, conditiile meteo nu prea ma ajuta sa am o lumina naturala mai buna!

 

INGREDIENTE

  • 8 foi de placinta
  • 6-7 linguri ulei
  • 1 lingurita margarina
  • 1 lingurita esenta de vanilie (eu as fi vrut sa folosesc zahar vanilat dar nu am avut)
  • Pentru umplutura:
  • 8 mere mari
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 cana miez de nuca
  • 3 linguri gem de mere cu gutui

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Invartita cu mere si nuca:

Scoatem foile de placinta din congelator si le lasam la temperatura camerei.


Umplutura:


Spalam merele, le curatam si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.


Intro tigaie antiaderenta punem uleiul, merele rase si stoarse de zeama, zaharul si le transferam pe foc.


Amestecam din cand in cand, le lasam pana scade toata zeama.


La final le aromatizam cu scortisoara, le tragem de pe foc si le lasam la racorit.


Incorporam miezul de nuca macinat si gemul.


Foile le impartim in doua.


Asezam prima foaie, ungem cu ulei, foaie, ungem cu ulei, foaie, ungem cu ulei si iar foaie.


Luam jumatate din umplutura, o punem peste foi si o intindem cu o paleta.


Rulam bine, sulul obtinut il facem ca un melc si il asezam intr-un vas ceramic (pe care il ungem cu putin ulei), in mijloc.


La fel procedam cu celalat si continuam cu el melcul din vas.


Ungem invartita cu margarina si esenta de vanilie (zahar vanilat daca aveti).


O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 40-50 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.


Cand este gata, o soatem sa se racoresca si servim!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Invartita cu mere si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Rocsi 1

30.11.2014, 12:10

Mihaela ne ajunge abia o zi

Rocsi 1

30.11.2014, 12:10

Claudia multumesc

Rocsi 1

30.11.2014, 12:11

Tanya

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec cu fructe si nuci de post