Invartita cu mere si nuca

de Constelatialeu in Dulciuri, 28 Mar 2015 | 5315 vizualizari

 

Daca vreti introducere n-aveti decat sa o faceti,eu trec direct in subiect.....

 

INGREDIENTE

  • Umplutura
  • 2 kg mere
  • 150 gzahar
  • 15 g scortisoara
  • 200 g nuca macinata
  • Aluat
  • 700 g faina
  • 1 plic Garant pentru aluaturi dospite
  • 150 g zahar
  • 150 g osanza
  • 250 ml lapte
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • Pentru uns
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura de lapte
  • pentru pudrat
  • zahar farin
  • scortisoara
  • 1 praf de sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Invartita cu mere si nuca:

Mai intai pregatim umplutura: Curatam si radem merele pe razatoarea mare, le stoarcem de zeama si le punem la calit cu zaharul si scortisoara. Cand sunt calite suficient tragem cratita de pe foc si adaugam nuca macinata. Lasam sa se raceasca pana pregatim aluatul


Aluat : Intr-un castron cernem faina si in mijloc presaram plicul de garant. Separat mixam ouale cu zaharul pana acesta se topeste, adaugam osanza si mixam incontinuare, apoi laptele (toate ingredientele sa fie la temperatura camerei, laptele nu trebuie incalzit). Rasturnam amestecul in castronul cu faina, adaugam si-un praf d esare, apoi incepem sa framantam aluatul, pana devine compact si nelipicios, lasam sa se odihneasca cca 15 min, apoi putem lucra cu el.


Eu l-am impartit in 3 parti inegale, in functie de marimea formei in care am copt invartita. Am intins foaie dreptunghiulara, am asezat merele si am rulat formand suluri umplute, pe care le-am si rasucit putin apoi le-am asezat in forme rotunde, le-am uns cu ou, am dat formele la cuptor, pe rand ca n-am cuptor mare, cca 30 min, se face testul scobitorii.


Cand este gata se scoate din cuptor se pudreaza cu zahar si daca n-ai rabdare o mananci calda....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Invartita cu mere si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Adriadana 1

29.03.2015, 21:27

si oare daca incerc toata bunatatea asta cu umplutura de branza de vaci iasa?adica nu se cruzeste (cred ca asa se zice) aluatul

mirela0911 1

31.03.2015, 14:10

Vaaaaiii cum arata!

tanyapatap 1

18.04.2015, 16:45

CE MULT IMI PLACE!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere