Irish soda bread

de Rocsi in Piine, 15 Iul 2012 | 1237 vizualizari

 

Acum multisor timp am vazut aceasta paine la draga mea Madi!Acum a venit si randul ei.Foarte buna, cu o crusta crocanta ce nu te mai saturi de ea.

 

INGREDIENTE

  • 150 ml lapte
  • 150 gr iaurt
  • 420 gr faina
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 3/4 lingurita rasa de bicarbonat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Irish soda bread:

Punem o oala mai inalta cu tot cu capac in cuptor si dam si drumul acestuia din urma.

Intr-un bol cernem faina si bicarbonatul.

Peste faina adaugam laptele, iaurtul si apoi sarea.

Framantam bine pana se incorporeaza toate ingredientele.

Cand aluatul devine nelipicios, formam din el o bila.

Scoatem oala din cuptor (atentie ca arde), punem painea in ea si acoperim la loc.

O introducem in cuptor pentru 40 de minute, apoi scoatem capacul si o mai lasam cam 5 minute.

O scoatem cand este gata, o lasam putin la racit si servim.


Sursa de inspiratie

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Irish soda bread" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

Rocsi 1

16.07.2012, 11:09

Oana!

Sim0na 1

16.07.2012, 11:19

Si eu o am pe lista.. dar astept sa treaca caldurile astea
Foarte fain ti-a iesit!

Rocsi 1

16.07.2012, 21:30

Simona chiar merita preparata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Lipii cu branza