Islere

de nadina73 in Prajituri, 27 Feb 2010 | 2639 vizualizari

 

un decor pentru o masa de stare civila

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 3 oua (galbenusurile)
  • 500 g faina
  • 8 linguri ulei
  • 6 linguri lapte caldut
  • 1 lingurita amoniac
  • 200 zahar
  • 3 vanilii
  • crema:
  • 3 albusuri
  • 12 linguri de zahar
  • 3 linguri de gem caise acrisor
  • glazura:
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri apa fiarta
  • 1 lingura ulei
Portii: 60
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islere:

aluat:Se framanta toate bine si se lasa de seara pana dimineata in frigider,dupa care a doua zi se intinde foaie de 0,5 cm si se taie cu un paharel mic de tuica( nu mare ca nu arata bine ) si se coc in tava tapetata si unsa .Dupa care se lipesc cate 2 cu crema si se pune glazura pe ele


crema:3 albusuri de bat bine pe baia de aburi sa fie foarte tare cu 12 linguri de zahar iar la final se pune gemul acrisor.Daca nu se bat bine albusurile, crema nu se va intari se se vor lipi intre ele.Se iau cate doua bucati si se pune crema intre ele iar cu degetul se sterg frumos marginile sa nu raman deformate ca arata rau ,apoi se pun pe o tava. La final cand terminam de umplut se decoreaza cu glazura de ciocolata


glazura de ciocolata: se fierbe apa 2 linguri si se amesteca bine cu zaharul si cacao apoi se pune 1 lingura de ulei pt luciu.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Islere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

teodora 1

04.06.2010, 01:18

super

teodora 1

04.06.2010, 01:18

5 furculite

elena1988 1

12.03.2011, 14:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu zahar ars