Islere

de nadina73 in Prajituri, 27 Feb 2010 | 2297 vizualizari

 

un decor pentru o masa de stare civila

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 3 oua (galbenusurile)
  • 500 g faina
  • 8 linguri ulei
  • 6 linguri lapte caldut
  • 1 lingurita amoniac
  • 200 zahar
  • 3 vanilii
  • crema:
  • 3 albusuri
  • 12 linguri de zahar
  • 3 linguri de gem caise acrisor
  • glazura:
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri apa fiarta
  • 1 lingura ulei
Portii: 60
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islere:

aluat:Se framanta toate bine si se lasa de seara pana dimineata  in frigider,dupa care a doua zi se intinde foaie  de 0,5 cm si se taie cu un paharel mic  de tuica( nu mare ca nu arata bine )  si se coc in tava tapetata si unsa .Dupa care se lipesc cate 2 cu crema si se pune glazura pe ele

crema:3 albusuri de bat bine pe baia de aburi sa fie foarte tare cu 12 linguri de zahar iar la final se pune gemul acrisor.Daca nu se bat bine albusurile, crema nu se va intari se se vor lipi intre ele.Se iau cate doua bucati si se pune crema intre ele iar cu degetul se sterg frumos marginile sa nu raman deformate ca arata rau ,apoi se pun pe o tava. La final cand terminam de umplut se decoreaza cu glazura de ciocolata

glazura de ciocolata: se fierbe apa 2 linguri si se amesteca bine cu zaharul si cacao apoi se pune 1 lingura de ulei pt luciu.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Islere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Islere-0
Islere-1

COMENTARII (3)

teodora

teodora 1

04.06.2010, 01:18

super

teodora

teodora 1

04.06.2010, 01:18

5 furculite

elena1988

elena1988 1

12.03.2011, 14:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec de ciocolata si menta

de Rux 9

Chec de ciocolata...

ieri la 23:34

Gogosi

de ancutsa 4

Gogosi

ieri la 23:03