Islere 8 Martie

de MIUTA in Prajituri, 8 Mar 2011 | 5320 vizualizari

 

"De ziua ta femeie, de eşti mamă sau fiică,
Ori metamorfozată în soacră mare, mică,
Doresc la fiecare un cer fără de nori,
Lângă acela care v-aduce astăzi flori."

 

INGREDIENTE

  • ALUAT BISCUITI
  • 200 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 300 g unt
  • 200 g nuca prajita si macinata
  • un praf de copt
  • 350 g faina
  • CREMA
  • 400 g lapte
  • 6 linguri zahar
  • o budinca de vanilie
  • 4 linguri nuci prajite si macinate
  • 200 g unt
  • GLAZURA
  • 150 g zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri apa fiarta
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islere 8 Martie:

Pentru inceput am pregatit biscuitii.Am amestecat untul cu zaharul pudra,am adaugat ouale,nuca prajita si am mixat cateva minute sa se amestece bine toate ingredientele.Am adaugat faina cu praful de copt si am framantat bine.Se intinde foaia de aluat pe masa cu grosimea cam de 0,5 cm si se taie cu o forma rotunda.Eu am folosit un pahar pt.ca am dorit sa fac islere uriase.Fiecare cerc se aseaza in tava pregatita cu hartie de copt si se dau la cuptor pentru 10-15 minute.

  Crema se prepara dintr-o budinca de vanilie conform instructiunilor de pe plic. Eu am pus in budinca zahar mai mult.Am frecat un unt spuma si am amestecat-o cu budinca racita.La sfarsit am adaugat nucile si daca doriti mai dulce se mai poate pune zahar la sfarsit dar sa fie pudra.

  Glazura se prepara dupa ce au fost umplute islerele.La glazura se amesteca toate ingredientele rapid si se toarna glazura pe islere. Se intinde rapid cu un cutit.Se glazureaza usor mai ales ca am facut islerele uriase.Sunt delicioase si le recomand tuturor cu drag.

 

RETETA IN IMAGINI

Islere 8 Martie-0
Islere 8 Martie-1
Islere 8 Martie-2
Islere 8 Martie-3
Islere 8 Martie-4
Islere 8 Martie-5
Islere 8 Martie-6
Islere 8 Martie-7

COMENTARII (31)

MIUTA

MIUTA 1

09.03.2011, 16:48

Multumesc frumos la toata lumea!O primavara frumoasa va doresc tuturor!!! .Nu-i asa Onesta ca fac opturi faine Lasa Gaby ca o prind eu pe Onesta intr-o zi la colt si nu-i raman datoare

gaby_duceag

gaby_duceag 1

09.03.2011, 17:00

)))
prea-si face de cap, nu?))))

adry88

adry88 1

11.06.2011, 16:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!