Prăjitură cu cremă de brânză şi vişine

de diaconta in Prajituri, 30 Oct 2015 | 1432 vizualizari

 

Pentru acest week-end am pregătit o prăjiturică foarte simplă dar deosebit de gustoasă.Că doar nu e neapărat nevoie să ne complicăm pentru a avea un desert delicios.
Si am să vă spun că este şi sănătos şi mai „light” pentru că am înlocuit zahărul cu îndulcitorul natural Green Sugar,un îndulcitor pe bază de stevia,cu zero calorii şi zero indice glicemic.
Nu trebuie să vă faceţi probleme,acesta nu schimbă deloc gustul preparatelor,eu chiar m-am îndrăgostit de el.

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt 82% grasime
  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 200 g îndulcitor Green Sugar
  • 1 lingura iaurt 10% grasime
  • 5 g praf de copt
  • Vanilie
  • Coaja lamâie
  • Sare
  • 250 g mascarpone
  • 140 g brânza pufoasa Delaco
  • 4 picaturi îndulcitor lichid Green Sugar
  • Un borcan 420 ml cu vişine pentru prajituri
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu cremă de brânză şi vişine:

Am separat albusurile de galbenusurile oualor.


Untul moale l-am mixat cu îndulcitorul Green Sugar,pâna ce acesta s-a topit si am obtinut o crema pufoasa.


Am adaugat pe rând galbenusurile,mixând dupa fiecare..apoi faina amestecata cu praful de copt ,iaurtul si aromele.


Am mixat albusurile cu un praf de sare si le-am încorporat usor în compozitie.


Am rasturnat compozitia în tava unsa cu unt si tapetata cu faina.


Crema mascarpone am mixat-o cu branza pufoasa si am adaugat câteva picaturi de îndulcitor Green Sugar,apoi am pus-o din loc în loc peste compozitia din tava.


Peste brânza am pus visinele scurse de sirop.


Am pus prajitura la cuptor la 200 de grade pentru 35-40 de minute.


Ultimele 10 minute am redus temperatura la 180 de grade.


Este util însa sa verificati cu o scobitoare când este copt.


Este un blat umed si usor pufos,aromat de crema de brânza si completat de gustul acrisor al visinelor.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu cremă de brânză şi vişine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Camelya 1

31.10.2015, 09:28

reisnaor_2006 1

31.10.2015, 09:30

o bunatate

Rocsi 1

31.10.2015, 20:24

Ce prajitura bunaaaa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!