Cheesecake cu ciocolata

de Irina in Prajituri, 1 Feb 2013 | 12543 vizualizari

 

O reteta de cheesecake cu ciocolata pentru Ioana, care imi spune mereu sa nu mai fac si cand se termina zice ca mai vrea... :))

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 100 g biscuiti
  • 45 g unt
  • Pt crema de branza:
  • 250 g ricotta sau mascarpone
  • 90 g miere de albine
  • 2 oua
  • 100 ml smantana
  • zahar vanilat
  • Pt crema de ciocolata:
  • 100 g ciocolata
  • 100 ml frisca
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ciocolata:

Se maruntesc biscuitii la robot, se amesteca cu 45 g unt si se omogenizeaza. Se pune amestecul intr-o forma de tort cu fund detasabil ( eu am folosit una cu diametru de 18 cm), se preseaza bine si se lasa in frigider 10 minute. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade.


Branza se mixeaza cu mierea, se adauga pe rand ouale, zaharul vanilat si la final smantana. Se toarna peste biscuiti si se da la cuptor 45 minute.


Intre timp se toarna smantana intr-un vas pe aragaz, se pun bucati de ciocolata inauntru, esenta de rom si se amesteca pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza crema. Se opreste focul.


Crema de ciocolata se toarna in forma peste crema de branza si se mai lasa 10 minute la cuptor.


Se lasa la racit, se asaza pe un platou si se desface forma cu grija. Se decoreaza cu putina ciocolata alba rasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

talida23 1

07.02.2013, 16:11

La crema de ciocolata, banuiesc ca ai vrut sa spui "se toarna frisca intr-un vas pe aragaz", in loc de "smantana", nu ? Sunt chiar la crema de ciocolata si sunt putin confuza

Irina 1

07.02.2013, 20:06

da, talida, se toarna frisca sau smantana intr-un vas pe aragaz...
eu pun de multe ori smantana direct, fara sa mai prepar frisca, de aici incurcatura...

Zamfira 1

21.02.2013, 19:43

ador combinatia asta!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Triple Chocolate Toffifee Cheescake