Cheesecake cu ciocolata

de Irina in Prajituri, 1 Feb 2013 | 172292 vizualizari

 

O reteta de cheesecake cu ciocolata pentru Ioana, care imi spune mereu sa nu mai fac si cand se termina zice ca mai vrea... :))

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 100 g biscuiti
  • 45 g unt
  • Pt crema de branza:
  • 250 g ricotta sau mascarpone
  • 90 g miere de albine
  • 2 oua
  • 100 ml smantana
  • zahar vanilat
  • Pt crema de ciocolata:
  • 100 g ciocolata
  • 100 ml frisca
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ciocolata:

Se maruntesc biscuitii la robot, se amesteca cu 45 g unt si se omogenizeaza. Se pune amestecul intr-o forma de tort cu fund detasabil ( eu am folosit una cu diametru de 18 cm), se preseaza bine si se lasa in frigider 10 minute. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade.

Branza se mixeaza cu mierea, se adauga pe rand ouale, zaharul vanilat si la final smantana. Se toarna peste biscuiti si se da la cuptor 45 minute.

Intre timp se toarna smantana intr-un vas pe aragaz, se pun bucati de ciocolata inauntru, esenta de rom si se amesteca pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza crema. Se opreste focul. 

Crema de ciocolata se toarna in forma peste crema de branza si se mai lasa 10 minute la cuptor.

Se lasa la racit, se asaza pe un platou si se desface forma cu grija. Se decoreaza cu putina ciocolata alba rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

talida23 1

07.02.2013, 16:11

La crema de ciocolata, banuiesc ca ai vrut sa spui "se toarna frisca intr-un vas pe aragaz", in loc de "smantana", nu ? Sunt chiar la crema de ciocolata si sunt putin confuza

Irina 1

07.02.2013, 20:06

da, talida, se toarna frisca sau smantana intr-un vas pe aragaz...
eu pun de multe ori smantana direct, fara sa mai prepar frisca, de aici incurcatura...

Zamfira 1

21.02.2013, 19:43

ador combinatia asta!!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake rece cu ciocolata si zmeura