Ispita dulce

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 3 Oct 2010 | 6207 vizualizari

 

i-am dat numele asta pt ca asa mi-a venit pe moment, initial s-a vr a fi altceva, dar deja m-am obisnuit sa fac ce-mi trece prin cap :D :)))

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 12 linguri de faina
  • 5 linguri de lapte rece
  • 3 linguri de nutella
  • un paf de copt
  • esenta de rom
  • pt crema:
  • 750 ml frisca lichida
  • 2 linguri miere
  • zeama de lamaie
  • pt decor:
  • 2 plicuri tort jelee rosu
  • zeama de la o lamaie
  • 4 linguri de zahar
  • jeleuri de capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ispita dulce:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana isi dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, laptele, faina si praful de copt, omogenizam bine compozitia apoi punem nutella si amestecam din nou, dupa care turnam compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu faina si dam la cuptor app. 20-25 de minute, facem testul cu scobitoarea.


Dupa ce s-a copt blatul il dam la rece.


Intre timp pregatim crema.


Batem frisca bine bine, apoi punem cele 2 linguri de miere si zeama de lamaie si dam la rece 30 de minute.


Asamblare:


In tava in care am copt blatul punem folie alimentara, peste care vom pun crema de frisca, apoi blatul ( insiropat, eu am uitat sa-l insiropez, insa cred ca ar fi mers mai bine insiropat, dar nu foarte mult), dam la frigider pana a 2-a zi sau macar cateva ore.


Rasturnam prajitura pe un platou printr-o miscare rapida.


Pregatim jeleul conform instructiunilor de pe pachet.


Deasupra prajituri vom pune jeleurile de capsuni, iar peste turnam glazura obtinuta din pliculete de tort jele, dupa care dam la rece pana in momentul servirii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ispita dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Dana Cristea - pusikmea 1

06.10.2010, 08:38

multumesc

epurasha2bb 1

07.10.2010, 08:02

m-am lasat si eu ispitita, arata super! 5 furcuilite!

Dana Cristea - pusikmea 1

07.10.2010, 08:06

ms roberta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Maria