Ispita dulce

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 3 Oct 2010 | 8405 vizualizari

 

i-am dat numele asta pt ca asa mi-a venit pe moment, initial s-a vr a fi altceva, dar deja m-am obisnuit sa fac ce-mi trece prin cap :D :)))

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 12 linguri de faina
  • 5 linguri de lapte rece
  • 3 linguri de nutella
  • un paf de copt
  • esenta de rom
  • pt crema:
  • 750 ml frisca lichida
  • 2 linguri miere
  • zeama de lamaie
  • pt decor:
  • 2 plicuri tort jelee rosu
  • zeama de la o lamaie
  • 4 linguri de zahar
  • jeleuri de capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ispita dulce:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana isi dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, laptele, faina si praful de copt, omogenizam bine compozitia apoi punem nutella si amestecam din nou, dupa care turnam compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu faina si dam la cuptor app. 20-25 de minute, facem testul cu scobitoarea.


Dupa ce s-a copt blatul il dam la rece.


Intre timp pregatim crema.


Batem frisca bine bine, apoi punem cele 2 linguri de miere si zeama de lamaie si dam la rece 30 de minute.


Asamblare:


In tava in care am copt blatul punem folie alimentara, peste care vom pun crema de frisca, apoi blatul ( insiropat, eu am uitat sa-l insiropez, insa cred ca ar fi mers mai bine insiropat, dar nu foarte mult), dam la frigider pana a 2-a zi sau macar cateva ore.


Rasturnam prajitura pe un platou printr-o miscare rapida.


Pregatim jeleul conform instructiunilor de pe pachet.


Deasupra prajituri vom pune jeleurile de capsuni, iar peste turnam glazura obtinuta din pliculete de tort jele, dupa care dam la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ispita dulce" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Rotisserie Air Fryer Oven

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

epurasha2bb 1

07.10.2010, 08:02

m-am lasat si eu ispitita, arata super! 5 furcuilite!

Dana Cristea - pusikmea 1

07.10.2010, 08:06

ms roberta

Aurelia 07_07 1

18.12.2019, 11:15

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

8321 puncte

katty

6278 puncte

Rocsi

5970 puncte

mihaelar63

5724 puncte

mirela0911

3090 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob de pui in aluat de foietaj
  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din foi cu bulion