Japanese Cheesecake - Prajitura japoneza cu branza

de gaby_duceag in Dulciuri, 8 Iun 2011 | 9094 vizualizari

 

Nu am mancat in viata mea asa desert fin si bun cu branza. :)
De cand l-am vazut pe bloguri straine mi-a ramas in minte. Arata asa de frumos si divin incat nu rezisti sa nu-l faci.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 1/2 lamaie ( zeama)
  • sare- 1/4 lingurita
  • 40 gr unt
  • 40 gr lapte
  • 3 lingurite amidon
  • 2 lingurite faina
  • 400 gr branza de vaci, dulce 9in reteta scria crema de branza, eu nu cumpar asa ceva atata timp cat am asigurat natural si bun : P )
  • o lingura smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Japanese Cheesecake - Prajitura japoneza cu branza:

Separam albusurile de galbenusuri. Dam albusurile la rece.

Branza de vaci o amestecam cu smantana si zaharul si bagam blenderul. O pasam pana e fina, fina.


Incepem sa adaugam galbenusurile, unul cate unul. Nu-l punem pe urmatorul pana nu e incorporat precedentul.

Punem apoi untul topit si racit si omogenizam.

Cernem faina si amidonul si le adaugam compozitiei. Punem laptele, sarea si zeama de lamaie si mixam in continuare.



Scoatem albusurile de la rece si le mixam spuma.

O treime le adaugam amestecului de branza si mixam iar apoi adaugam restul amestecand usor, usor.


Tapetam o tava cu hartie pentru copt.Turnam compozitia .

Punem la cuptor un vas cu apa in care bagam tava cu desertul (apa trebuie sa ajunga pana la jumatatea tavii).

Lasam initial 10 minute la foc mare apoi 50 de minute la foc mediu (pana incepe sa prinda o culoare frumoasa deasupra iar atunci cand introducem cutitul in mijlocul prajiturii sa il scoatem curat).

Oprim aragazul dar nu scoatem tava, o lasam sa se raceasca tot acolo .

O scoatem cand e rece si-o dam la frigider.

ps, fac si maine dar nu mai spuneti nimanui :))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Japanese Cheesecake - Prajitura japoneza cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

dentistutza 1

09.06.2011, 10:42

BUN!!!
Ai un avatar bestial!!!

gaby_duceag 1

09.06.2011, 16:03

gaby_duceag 1

30.03.2013, 13:22

dentistutza
09.06.2011, 10:42

BUN!!!
Ai un avatar bestial!!!

oare ce avatar oi fi avut in 2011 ditre miile de avatare ce le-am avut)
ca sa=-l pun iar )

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Desert crema de zahar ars cu mere