Ciocolata de casa

de adnia in Dulciuri, 21 Sep 2013 | 2321 vizualizari

 

Am mai preparat in multe randuri aceasta ciocolata, i-am pus mai mereu arome diferite, iar rezultatul final a fost mereu surprinzator! Iata si figurinele de acum, am mai utilizat formele acestea in trecut, dar sunt tare frumusele, nu-i asa?

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 200 ml apa
  • 400 g zahar
  • 100 gr. cacao
  • 200 g unt
  • 500 g lapte praf
  • esentele/ condimentele preferate (menta si ghimbir, in cazul meu)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:

 

Mod de preparare:

Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul (proba se face picurand putin sirop pe o faurfurie rece, iar daca picaturile nu se intind, si raman rotunde si frumoase, atunci e gata). 
Se stinge focul, se adauga untul si se amesteca totul pana la topirea untului. Compozitia se imparte in doua: in prima parte se  adauga cacao si 1 picatura ulei esential de menta, iar in cea de-a doua 1 lingurita praf d ghimbir). Urmatorul pas consta in adaugarea laptelui praf in ambele compozitii,amestecandu-se continuu cu o spatula, pana la formarea a doua bile de aluat dulce. Se ung formele cu unt, apoi se toarna ciocolata in ele (eu am facut-o mai tare si am nivelat-o cu lingura). Se da la rece cateva ore.
Inainte sa le scot din forme (fiind din tabla), am incalzit putin marginile tavilor si fundul acestora cu apa calda, sa fiu sigura ca figurinele mele ies intregi. Si asa a fost!
Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Ciocolata de casa-0
Ciocolata de casa-1

COMENTARII (14)

JamilaCuisine

JamilaCuisine 1

22.09.2013, 12:01

Ce forme frumose ai facut!

Corinuta

Corinuta 1

22.09.2013, 15:11

adnia

adnia 1

22.09.2013, 22:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!