Japoneze

de RODIMUR in Piine, 21 Iul 2017 | 296 vizualizari

 

Adeseori, când fac pâine de casă, fac și câteva japoneze, pentru că aluatul este același. Sunt bune și drăguțe la pachet, sau la mic dejun...
Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 8 japoneze.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame făină albă
  • 20-25 grame drojdie
  • 1 ou
  • 250 ml lapte cald
  • 1/2 linguriță de sare
  • 2 lingurițe de zahăr tos
  • 20-25 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 ou pentru uns
  • făină pentru modelat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Japoneze:

Se pune făina cernută în vasul pentru aluat, iar în mijloc se va pune oul, drojdia mărunțită, sarea și zahărul. Se amestecă bine drojdia cu oul, sarea și zahărul și se încorporează făina.


Se toarnă puțin câte puțin laptele cald și se frământă, încorporând progresiv toată făina și uniformizând compoziția.


După ce s-a încorporat toată făina, se adaugă uleiul, puțin câte puțin, frământând mereu.


Când s-a încorporat și uleiul, iar aluatul este elastic și ferm, se lasă în vasul acoperit cu un șervet curat, la căldură, ca să crească.


După ce aluatul a crescut, se răstoarnă pe planșetă, se mai frământă puțin cu făină și se porționează în 8 bucăți. Se ia fiecare bucată și se face o șuviță, cam de 25 cm lungime, cât se poate de uniformă, după care se înnoadă și capetele se ascund dedesubt. La această adresă de pe youtube aveți explicația video mai clară în ceea ce privește formarea japonezei:


https://www.youtube.com/watch?v=X-eOzzTm_uE



Se așează japonezele în tava prevăzută cu hârtie de copt, se mai lasă 10-15 minute să crească, se ung cu un ou bătut spumă, după care se dau la cuptor, la un foc mediu, până ce se rumenesc frumos.


După ce s-au rumenit frumos, se scoate tava, se pun japonezele într-un vas mai mare, se acoperă cu două-trei șervete curate din bumbac, ca să mai stea la căldură, pentru a nu se întări, iar cănd s-au răcit, sunt bune de mâncat.

 

TIPS-URI

1

Pentru ca aluatul să crească frumos, trebuie ca ingredientele să fie la temperatura camerei, iar drojdia să fie proaspătă.

2

Nu folosiți lapte fierbinte (care opărește aluatul) ci lapte cald.

3

Nu este nevoie să frământați aluatul acesta la fel de mult ca acela pentru cozonac.

4

Țineți aluatul la căldură, ca să crească frumos.

5

Pentru ca japonezele să fie moi, după ce le scoateți din cuptor, trebuie să le acoperiți cu șervete curate, până ce se răcesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Japoneze" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

RODIMUR 1

24.07.2017, 09:35

Mulțumesc frumos, Xandrine!

miki_a 1

25.07.2017, 08:24

De revistă! Pufoase, moi, aromate...

RODIMUR 1

25.07.2017, 10:33

Mulțumesc frumos pentru aprecieri, Miki!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Melcisori pufosi cu branza