Jeleu cu zmeura

de ianculubita in Dulciuri, 2 Sep 2013 | 2237 vizualizari

 

Va recomand acest jeleu cu un gust bestial!!Am vazut reteta la frumoasa Nigella Lawson pe Paprika si pe cat de usor se face,pe atat e de buna si aromata

 

INGREDIENTE

  • 300 g zmeura
  • 300 ml vin alb de buna calitate
  • 300 g zahar pudra
  • 5 foi de helatina
  • 1 baton de vanilie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jeleu cu zmeura:

Intr-un bol acoperim zmeura cu vin si lasam 1h dupa care strecuram, punem vinul intr-un vas pe foc impreuna cu zahar si batonul de vanilie taiat pe lung. Dupa ce s-a topit zaharul fara sa fiarba, adaugam gelatina hidratata in apa rece, amestecam bine sa se dizolve, scoatem vanilia si impartim vinul in bolurile unde am pus zmeura. Lasam la frigider cel putin 5 ore.


Se serveste jeleul direct din boluri cu putina frisca lichida nebatuta.


Eu am servit rasturnata pe un platou mic ,deasupra cu Creme Anglaise (un sos de vanilie)

 

TIPS-URI

1

pentru cine doreste sa rastoarne jeleul pe farfurie mai adaugati 2 foi de gelatina

2

dupa ce s-a intarit bine, tineti bolul cu jeleu cateva secunde in apa fiarta, asa se desprinde usor si cade pe farfurie

Daca ti-a placut reteta noastra "Jeleu cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Corinuta 1

02.09.2013, 13:50

Mvaaaiiiii ce bunatate!

Aurelia 07_07 1

02.09.2013, 14:16

ianculubita 1

03.09.2013, 08:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Strudele rapide cu mere