Jodenkoeken(prajiturele evreiesti)

de rivka in Prajituri, 11 Mar 2010 | 6780 vizualizari

 

tara de provenienta : olanda

 

INGREDIENTE

  • 200 grame faina
  • 125 grame zahar
  • 125 grame unt
  • 1 ou
  • 1 lingura plina scortisoara
  • 1 lingurita sare
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jodenkoeken(prajiturele evreiesti):

Untul moale se amesteca cu zaharul apoi se adauga faina, praful de copt, condimentele(scortisoara) si praful vanilat, sarea.

Se face prin amestec o bila bine omogena(cu mana) si se lasa la frigider sa se odihneasca cca 1 ora.

Pe masa de lucru curata se rup bile din aluat si se aplatiseaza cu mana (rotunde) se pun pe hartie de copt si se dau la cuptorul incalzit la foc mic cca 175 grade cca 15 min.

Se scot se lasa sa se intareasca putin pt a nu se rupe la scosul din tava(ies mai sfaramicioase).

Eu am facut cu ceva forme(inimi si steaua in 6 colturi :) ) dar initial se fac rotunde fara forma cu mana, biluta, apasat pe masa , pus in tava, copt.

 

 

TIPS-URI

1

Se pot trece si prin glazura de ciocolata eventual daca asa nu va plac foarte mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Jodenkoeken(prajiturele evreiesti)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

rivka 1

11.03.2010, 23:13

Teo da, sunt crocante! ele se mai intaresc cand se racesc si devin crocante sfaramicioase asa.

ionela2682 1

12.03.2010, 12:34

bune sa le ai tot timpul la indemana!

adry88 1

08.05.2011, 13:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu mere si branza
  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!