Jumari si untura

de gelu in Porc, 20 Iul 2011 | 4881 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg slanina proaspata fara sorici,
  • 1 ceapa,
  • 1 lingura ulei,
  • 150 ml apa.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jumari si untura:

Se taie slanina bucati mai mari de cca 4 cm. Intr-o cratita potrivita sau mai bine intr-un tuci de fonta se pune 1 lingura de untura sau de ulei. Se incinge uleiul se pun bucatile de slanina, se pun 120 ml apa si se amesteca din cand in cand, pana cand se rumenesc bine [trebuie sa fie aurii peste tot fara sa se usuce prea mult]. Odata cu slanina se pune si o ceapa intreaga crapata care da un gust mai bun la untura,la final se da deoparte.

La final se da cratita deoparte si cu mare grija se poate pune INCET PRIN PICURARE cca 30 ml apa [jumarile raman mai pufoase si nu se usuca], se amesteca bine si se mai pune un pic pe foc. Se rastoarna in strecuratoarea metalica asezata in alt vas pt. untura si se preseaza usor. Se servesc cu ceapa rosie,pasta de hrean sau usturoi. Untura se foloseste la mancare sau mai bine pe paine prajita frecata cu usturoi. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Atentie cand se pune apa la final deoarece untura fierbinte poate da pe afara.Turnati prin picurare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Jumari si untura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu jumari afumate