Jumari si untura

de gelu in Porc, 20 Iul 2011 | 2752 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg slanina proaspata fara sorici,
  • 1 ceapa,
  • 1 lingura ulei,
  • 150 ml apa.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jumari si untura:

Se taie slanina bucati mai mari de cca 4 cm. Intr-o cratita potrivita sau mai bine intr-un tuci de fonta se pune 1 lingura de untura sau de ulei. Se incinge uleiul se pun bucatile de slanina, se pun 120 ml apa si se amesteca din cand in cand, pana cand se rumenesc bine [trebuie sa fie aurii peste tot fara sa se usuce prea mult]. Odata cu slanina se pune si o ceapa intreaga crapata care da un gust mai bun la untura,la final se da deoparte.


La final se da cratita deoparte si cu mare grija se poate pune INCET PRIN PICURARE cca 30 ml apa [jumarile raman mai pufoase si nu se usuca], se amesteca bine si se mai pune un pic pe foc. Se rastoarna in strecuratoarea metalica asezata in alt vas pt. untura si se preseaza usor. Se servesc cu ceapa rosie,pasta de hrean sau usturoi. Untura se foloseste la mancare sau mai bine pe paine prajita frecata cu usturoi. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Atentie cand se pune apa la final deoarece untura fierbinte poate da pe afara.Turnati prin picurare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Jumari si untura" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

mirela0911 1

20.07.2011, 22:36

tare bine merg cu ceapa rosie

mihaelaM 1

21.07.2011, 13:18

mamaieelena 1

24.07.2011, 19:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!