Kaizer de casa

de Bucataras Diana in Mezel de casa, 14 Noi 2016 | 1324 vizualizari

 

Piticului meu ii cam  plac mezelurile si de ceva vreme incerc sa prepar in casa. Pe langa kaizer am facut si pastrama de pui. Urmeaza sa incercam sa facem salam si cremwursti. :) Am incercat vreo 3 retete pana am ajuns la cea de acum la care ne-am stabilit si care ne place foarte mult. Reteta gasita, sincer am uitat unde :(,era pentru cotlet dar eu folosesc piept de porc si iese o bunatate. Si daca mai o si afuma sotiorul... yammy, te lingi pe degete.

 

INGREDIENTE

  • piept porc cca 1,5 kg,
  • 250 ml vin rosu fiert,
  • 2 litri apa,
  • 3-4 linguri sare grunjoasa;
  • 2 linguri zahar,
  • cateva boabe piper;
  • 1 lingura boia dulce afumata,
  • 1 lingura cimbru,
  • 1 lingura rozmarin,
  • 1 lingura coriandru praf.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kaizer de casa:

Spalam pieptul de porc si il taiem bucati potrivite. Intr-un vas incapator punem apa, sarea, zaharul si mirodeniile si amestecam pana se topesc zaharul si sarea. Punem carnea in vas si dam la rece pana a doua zi. A doua zi scoatem carnea din vas,o stergem un pic si o asezam intr-o tava unsa cu ulei. Ungem si carnea cu ulei, acoperim tava cu hartie de copt si dam la cuporul preincalzit la 200 grade pentru 30-40 minute.Dupa cele 30-40 de minute, luam hartia de copt, adaugam vinul fiert si dam la cuptor 15 minute pe o parte si inca 15 minute pe cealalta.Lasam sa se raceasca si putem servi. Se poate si afuma. Facem agatatoare din sfoara, punem bucatile de kaizer la afumat si le tinem cca 12 ore. Noi am servit cu branzica de capra facuta de mine. :p Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

se poate congela.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kaizer de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Bucataras Diana 1

14.11.2016, 22:12

Dia, te astept cu drag la degustare

miki_a 1

15.11.2016, 16:36

Vin sa ma ling si eu pe degete ! Zau ca m-a luat pofta!

Rocsi 1

15.11.2016, 20:43

Im si imaginez cat de bun a iesit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinte cu branza dulce
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole verde în sos de roșii

de RODIMUR 5

ieri la 21:41

Sacul lui Moş Crăciun

de Ancutsa 5

ieri la 20:23

Dulceaţă de citrice

de Ancutsa 5

ieri la 14:16

Briose cu picaturi de ciocolata si frisca

ieri la 12:44

Învârtita cu nuci și dulceață de caise

de RODIMUR 5

pe 14.12 la 23:04

RETETA RECOMANDATA
Toba de porc